Witam
Aby móc umieścić kalkomanię, na całej szerokości skrzydła chciałbym usunąć fasety, które składają się na profil.
Czy jest to możliwe, wiedząc, że ten profil został zaimportowany w formacie dxf?
Delikatność
capture.jpg
Witam
Aby móc umieścić kalkomanię, na całej szerokości skrzydła chciałbym usunąć fasety, które składają się na profil.
Czy jest to możliwe, wiedząc, że ten profil został zaimportowany w formacie dxf?
Delikatność
Witam
Czy możesz udostępnić swój plik dxf, abyśmy mogli zobaczyć, jak usunąć aspekty lub udostępnić plik. Jestem poniżej 2016 roku
Nie ma takiej możliwości
inne niż ponowne utworzenie nowej powierzchni
@+
Dobry wieczór
Po co usuwać twarze z latawca, skoro wystarczy dodać je do zaznaczenia, aby rozszerzyć zakres naklejki?
Przykład z kodem kreskowym na skrzydle:
Pozdrowienia
Nie wiedziałem.
Po kilku próbach dotarłem tam z kodem kreskowym, ale nie z moim png.
Czy jest na to sposób?
"Nie wiedziałem ": Podejrzewam, że moje pytanie było czysto retoryczne. Jesteśmy tutaj, aby się uczyć.
Na czym dokładnie polega problem? Jeśli potrafisz to zilustrować, zostanie to docenione.
Trudno spekulować, nie znając ustawień swojej naklejki ani tego, czego nie możesz zrobić.
Cdt
Na skrzydle samolotu, który modeluję i buduję, znajduje się ozdoba, coś w rodzaju żółtej strzałki.
Na samym samolocie jest to proste, maluję na modelu, to inna sprawa bo trzeba też szanować wymiary i ustawienie.
Kiedy używam na przykład kodu kreskowego przytoczonego jako przykład powyżej, działa to jednak, ale z wykonanym przeze mnie rysunkiem trójkąta nie działa.
Załączam zdjęcie samolotu
Uważam, że narysowany przeze mnie plik graficzny nie może być dobrej jakości, też go załączam.
Ten rysunek pochodzi ze szkicu SW wyeksportowanego jako jpg i przekonwertowanego na png
Kiedy mówisz "to nie działa", domyślam się, że masz na myśli to, że nie masz przezroczystości, a nie to, że twój obraz nie ma zastosowania na skrzydle. Czy się mylę?
Rzeczywiście, jest słabej jakości i nie jest to dobra metoda na stworzenie naklejki, zwłaszcza przezroczystej png. Czy miałbyś Photoshopa lub Illustratora?
EDIT: Ponieważ wyjaśnienia dotyczące tworzenia kalkomanii to osobny temat, do którego zamiast tego zrobię tutorial, zrobiłem Twoją naklejkę, którą można pobrać jako załącznik. Jest już podwojony i zorientowany, aby ułatwić symetrię.
Oto ustawienia, których należy użyć, aby nałożyć go czysto i osiągnąć ten efekt:
1) Dodaj nową naklejkę. Zakładka "Obraz". Wybierz plik obrazu i użyj kanału apha jako maski:
2) Zakładka "Projekcja". Wybierz wszystkie następujące powierzchnie do przypisania :
3) Wybierz tryb "Rzutowanie", "Plan górny" jako odniesienie i następujące współrzędne :
4) Zaznacz "Stałe proporcje" i wprowadź wysokość (szerokość dostosuje się):
Po tym wszystkim powinieneś zobaczyć to:
5) Naklejka pozostaje do zatwierdzenia za pomocą zielonego znacznika wyboru.
Jeśli żółte paski (w załączeniu) nie spełniają Twoich kryteriów, nie wahaj się dać mi znać.
Pozdrowienia
Świetnie, działa świetnie.
Jeśli chodzi o samouczek dotyczący kalkomanii, nie mogłem go znaleźć w sieci.
Cytuję cię: "Kiedy mówisz »to nie działa«, domyślam się, że masz na myśli to, że nie masz przezroczystości, a nie, że twój wizerunek nie ma zastosowania na skrzydle. Czy się mylę?
Nie mam Photoshopa ani ilustratora, generalnie używam fotofiltra lub farby (a potem po prostu zmieniam rozmiar, aby robić zrzuty ekranu, majsterkować!!), ale może uda mi się je zdobyć.
Oto, co zrobiłem, celowo pominąłem wybór 6 aspektów na krawędzi ataków
Delikatność
Ponownie
Mam 2 miękkie opony, o których mowa.
Delikatność
Cóż, w takim przypadku możesz skorzystać z samouczka, który zrobię tak szybko, jak to możliwe.
Początkowy problem został rozwiązany, możesz sprawdzić rozwiązanie, dziękuję.
Cdt
Tak, początkowy problem został rozwiązany, ale dekoracja nie jest skończona.
Jak mogę zostać powiadomiony o dystrybucji Twojego samouczka?
Delikatność
Witam
Dam ci znać.
Jakie są różne rodzaje dekoracji w Twoim projekcie? Linie, logotypy, etykiety, teksty, inne?
Drugi jest rozszerzeniem ugięć skrzydeł, wystarczy zmodyfikować obraz używany do skrzydeł, aby go wydłużyć, a tym samym zadowolić się edycją właściwości naklejki skrzydła, aby dodać twarze usterzenia i dostosować wymiary. Wyrównanie będzie wtedy idealne.