Usuwanie wyszarzonych plików z repozytorium

Cze wszystkim

Chciałem wiedzieć, czy ktoś zna sposób na usunięcie za jednym zamachem

wszystkie foldery i/lub pliki w repozytorium są wyszarzone (jeśli się nie mylę, te pliki

Jest zgodny z lokalnym widokiem magazynu, ale informuje nas, że te pliki zostały usunięte

w bagażniku).

Dziękuję

Jeśli te pliki mają określone rozszerzenie

Wpisz *.extension w pasku wyszukiwania. Następnie zaznacz wszystko i usuń.

Witam

Jeśli nie mówię głupich rzeczy, musisz być administratorem i w widoku lokalnym kliknąć prawym przyciskiem myszy Właściwości i w zakładce "usunięte artykuły" możesz usunąć całkowicie.

@+

1 polubienie

jeśli opróżnisz lokalną pamięć podręczną, nie możesz ich już mieć (jeśli dobrze pamiętam!!)

1 polubienie

Witam

Kilka możliwości:

Nie pokazuj już tych plików: są tam, ale się nie pojawiają!

Usuń je automatycznie (uwaga, w tym przypadku wszystkie pliki muszą znajdować się w EPDM!), może zrobić to raz, a następnie odznaczyć opcję?

Zobacz te linki:

http://www.javelin-tech.com/blog/2013/08/epdm-grey-folders-and-files-in-the-local-vault-view/

http://www.javelin-tech.com/blog/2012/07/epdm-grey-folders/

1 polubienie

@Lucas,

Jeśli katalogi na stacjach roboczych Clents są wyszarzone, oznacza to, że te katalogi już nie istnieją na serwerze EPDM i że kliencka stacja robocza nie wyczyściła swojej lokalnej pamięci podręcznej od czasu usunięcia tego katalogu.

Tak więc ze stacji roboczej lub stacji roboczej klienta możesz usunąć katalogi bez żadnego ryzyka.

1 polubienie

Zazwyczaj rozwiązanie @flegendre spełnia Twoje potrzeby.

Z drugiej strony bądź ostrożny, nie wiem, czy ci się to zdarza, ale czasami mam pliki, które są wyszarzone, ale nie z własnej woli. Są to pliki, które nie przeszły przez EPDM i na których należy kliknąć prawym przyciskiem myszy "Dodaj do Vault". Jeśli tak jest w Twoim przypadku, utracisz również te pliki.

Ostrożny:

wyszarzony katalog lub plik może być również plikiem znajdującym się w EPDM (a więc przechowywanym w widoku lokalnym), do którego użytkownik podłączony do EPDM w danej chwili nie ma dostępu (w przypadku stacji roboczej współdzielonej przez kilku użytkowników, z których część nie ma dostępu do całej zawartości Vault).

Właśnie miałem taki przypadek podczas mojej konfiguracji EPDM: zaimportowałem pliki do widoku lokalnego z użytkownikiem administratora. Następnego dnia loguję się jako normalny użytkownik i wszystko wydaje się wyszarzone. Szybki rzut oka na pole ustawień grup pozwolił mi zobaczyć, że zwykli użytkownicy nie mieli żadnych uprawnień do repozytorium (więc nie miało ono dostępu do plików wprowadzonych przez administratora dzień wcześniej w widoku lokalnym).

1 polubienie