Usuwanie niepotrzebnych operacji

Witam

Jak usunąć operacje, które stały się bezużyteczne,

Dziękuję.

Na jakim oprogramowaniu to jest? Autocad, SolidWorks, inne?

4 polubienia

Tak samo jak Alain!!

1 polubienie

Witam

Jeśli pytanie dotyczy SolidWorks Composer, myślę, że nie jest to możliwe bezpośrednio w Composerze, musisz użyć SolidWorks.

To są Solidwoki.

Problem z SolidWorks polega na tym, że jeśli operacja używa lub jest oparta na ścianie, krawędzi lub punkcie innej operacji, nie można usunąć tej operacji bez usunięcia operacji nadrzędnej (operacji, na której się opiera). Myślę, że to nowość na 2015 lub 2016 rok.

W przeciwnym razie metodą, która wcale nie jest czysta, jest usunięcie materiału, który usuwa to, czego nie chcesz!

Dziękuję za odpowiedź.

Jeśli zrobię dziurę, która później stanie się bezużyteczna w wyniku innej operacji, mogę po prostu usunąć tę dziurę.

Jeśli wydłużam kawałek przez dodanie krosna, muszę zachować obie operacje. Rekonstrukcja nie zwiąże ich w jedną część. Jaki jest cel rekonstrukcji?

Pozdrowienia.

Tak, po prostu usuń otwór za pomocą prawego przycisku usuwania/usuwania.

Aby "wydłużyć" część, zaleca się modyfikację funkcji początkowej (jeśli profil jest taki sam), a nie tworzenie kolejnego wyciągnięcia. Jeśli nadal chcesz utworzyć kolejną funkcję dodawania materii, musisz wybrać opcję "scal", aby 2 ciała tworzyły jedno.

Rekonstrukcja (CTRL B lub CTRL Q) służy tylko do odświeżania, ponownego obliczania, a następnie rekonstrukcji wszystkich funkcji części (lub wiązań zespołu).

1 polubienie

Dziękuję za te wszystkie odpowiedzi.

Pozdrowienia.