Usunięcie "Kopii..." Gdy uczynisz go wirtualnym

Cze wszystkim
Czy możliwe jest pominięcie symbolu "Kopia" przed nazwą części, gdy staje się ona wirtualna w zespole?

SW2018SP5

Dziękuję za odpowiedzi.

Witam

O ile mi wiadomo, rozwiązaniem jest zmiana nazwy części w drzewie budowania i usunięcie "Kopii".

1 polubienie

Dzięki Rim-b; Tego się bałam...

Ktoś?

Nie lepiej, musisz ręcznie zmienić nazwę części, nie ma możliwości automatycznego nazewnictwa reguł.

W moim przypadku myślę, że to dobrze, ponieważ wiemy, jaka była oryginalna część zewnętrzna i że część wirtualna została z niej zduplikowana .

Odpowiednia strona pomocy: http://help.solidworks.com/2019/french/SolidWorks/sldworks/c_VC_Virtual_Components_Overview.htm

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, w tej chwili nie jest możliwa domyślna zmiana nazwy pliku. Konieczne jest przejście przez prawy przycisk myszy!

http://help.solidworks.com/2019/french/SolidWorks/sldworks/t_VC_Naming_Virtual_Components.htm?id=0b8c0f0b333b4d4a89a2a5211b489510#Pg0

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Bałam się tego.

Szkoda, bo kiedy sprawiasz, że komponenty wielopoziomowego złożenia stają się wirtualne, z akumulacją "Kopia...^Kopia...^Kopia..." ", nazwa staje się zbyt długa i powoduje pewne problemy w PDM (zbyt długa nazwa pliku...), jesteśmy wtedy zmuszeni do zmiany nazw wszystkich części i zespołów, aby zmniejszyć liczbę znaków i jest to bardzo żmudne!

Nic nie szkodzi...

Ale jeśli uczynisz je wirtualnymi, w jaki sposób zapiszesz je w PDM?

Właściwie zapisuję zestaw, w którym są wirtualne, a a priori, SW buduje ten zestaw jako katalog z podfolderami (zestawami) i plikami (częściami), a zatem, gdy archiwizujesz lub rozpakowujesz za pomocą PDM, ponieważ bierze pod uwagę wszystkie znaki, gdy jesteś na ostatnim poziomie struktury ("Kopia...^Kopia...^Kopia z...^Kopia ... "), liczba znaków przekracza próg (chyba 256) pojawia się komunikat o błędzie informujący, że nazwa pliku jest za długa...

1 polubienie