Nie mogę edytować mojego pytania, więc zaznaczam tutaj, że powinno być ono pogrubione na zewnątrz, a nie do wewnątrz.
Dziękuję
Nie mogę edytować mojego pytania, więc zaznaczam tutaj, że powinno być ono pogrubione na zewnątrz, a nie do wewnątrz.
Dziękuję
Dzięki funkcji "Powierzchnia przesunięta" mogę uzyskać grubość 1 mm do wewnątrz
@Bart: Tak, ja też, ale to jest na zewnątrz, a potem, najtrudniejsza część, rozkładanie całości.
@remrem: Nie mogę otworzyć dysku :/
Biorąc pod uwagę twoją część (niezbyt skomplikowaną na pierwszy rzut oka), zrobiłbyś to szybciej, aby przerysować ją za pomocą funkcji zagięcia przejściowego i wykonać 2 usunięcia materiału. Rozwiązałbyś swoje 2 problemy na raz. Nie?
Rozumiem to, ale potem trzeba to rozłożyć.
+1 Benoit, przerobię wszystko w objętości.
Tak, to na pewno, po tym jak moja leniwa strona czasem bierze górę:D
Ale nie sądzę, że istnieje 50 rozwiązań!
@Jose miałam nauczyciela, który powiedział mi, że trzeba być WYDAJNYM, leniwym. ;D
Aby rozłożyć tę część, należy ją przekształcić w arkusz blachy.
Ale aby mieć tę część blaszaną, nie powinna mieć tak dużo niepłaskiej powierzchni.
Tak więc dla mnie odtworzenie tej części identycznie w celu jej rozłożenia jest technicznie niemożliwe dla Solidworks.....
Będę się powtarzał, ale myślę, że Logopres mógłby to zrobić.
Na której wersji SW José jesteś?
Bart, jesteś pewien, że to by nie zadziałało z fałdą przejściową??????
Benoit, ponieważ końce nie są płaskie (gdy patrzysz z przodu), myślę, że to niemożliwe
Logopress? Nic o tym nie wiedziałam!
Korzystam z oprogramowania SW 2014 SP0 (od czasu mojej ostatniej awarii...).
Z drugiej strony, jeśli ktoś ma Logopress to może zrobić test...
Logopress to oprogramowanie, które jest dodatkiem do Solidworks.
Pozwala na rozkładanie skomplikowanych kształtów, a także gięcie.
Dostępna jest wersja testowa, o którą można poprosić dealera.
Oto strona: http://www.logopress3.com/fr/
Osobiście nigdy tego nie testowałem, ale według mojego sprzedawcy Solidworks jest to bardzo praktyczne w takich sytuacjach.
:D Dziękuję Bart, ale myślę, że dokładnie sprawdź swój link !! Nie żebym nie lubił twojego artykułu o zabawkach, które mają wartość, ale hej ;)
(swoją drogą, małe HS, Tamagotshi kosztuje dużo w rzeczywistości, nawet na Ebayu...)
Nie przyjrzałem się szczegółowo, ale ponieważ wydaje się, że w ciągu ostatnich kilku milimetrów nie jest to do końca w ciągłości, może istnieć sposób na uproszczenie, zwłaszcza w przypadku elastycznej części. Nie?
Być widzianym z logopress, lub, bądźmy szaleni, z SW2015! Czy to nie jest coś nowego?
HS: Muszę porozmawiać z moją córką, żeby sprzedać jakieś stare zabawki! 236 dolarów za Betty Spaghetti !! 200 a Lite Brite !! :D
xD Przepraszam chłopaki, zły manip.
H.S: Dla mnie to... W przeciwnym razie jestem bogaty $-)
Trochę wczoraj popatrzyłem, żeby narysować ten kształt "identycznie" jest to technicznie niemożliwe w blasze.
Musisz więc albo trochę zmienić kształt części, albo przejść przez inne oprogramowanie :p
Po tym, to jest moja osobista opinia.
Próbowałem nawet całkowicie go przerysować, ale blokuje się na zagięciach, ponieważ szprychy są zbyt jasne.
Nie, ale poczekam na 15-dniowy okres próbny logopress, aby spróbować.
Jeśli to nie zadziała, zmienię cały pokój.
Dziękuję w każdym razie :)
Dzięki SpaceClaim mogę bez problemu sprawić, że staniesz się płaski.
Ach?
Interesuje mnie to!!
Jeśli dam ci oczyszczalnię ścieków, czy możesz spróbować?
Dziękuję :)
EDIT: Właściwie, oczyszczalnia ścieków jest już załączona na pierwszej stronie pytania.