Wygładzanie powierzchni

Witam

Nie mogę stworzyć powierzchni między moimi dwoma szkicami, a mimo to są one zamknięte... Jedynym wyświetlanym błędem jest to, że "nie można ukończyć operacji wygładzania".

Załączam plik. Posiadam licencję studencką z lat 2016-2017.

To prawda, że powierzchnia jest skomplikowana do wykonania: chciałbym stworzyć powierzchnię prawie identyczną z Surface-Smoothing15, ale z "zewnętrznym" szkicem przesuniętym o 0,8 mm i z 2 rodzajami haczyków z tyłu, do szycia za pomocą Surface-Smoothing15 i Surface-Plan2 i Surface-Plan3, a następnie uformować objętość. Nie wszystko, co wynika z Surface-Plan3, jest szczególnie brane pod uwagę.

Dziękuję za pomoc.

base_v3.sldprt

Możliwe jest posiadanie zrzutów ekranu, nie wszyscy mamy tę samą wersję lub ten sam dziennik

Jeśli więc zależy Ci na szybkiej odpowiedzi, pożądane jest, aby była ona widoczna dla wszystkich

@+

1 polubienie

Tak, oczywiście, przepraszam, że o tym nie pomyślałem!

Oto ona:

1.png

Możesz umieścić tylko jedno zdjęcie na raz?!

2.png

Jeszcze jeden...

3.png

Chodź, ostatni!

Widzimy "haki" zakreślone na niebiesko. 2 szkice zawierają 4 profile dla 2 wygładzeń.

4.png

Jeśli użyjesz obrazu pocztówki w zakładce odpowiedzi, obraz będzie można zobaczyć na żywo w Twojej wiadomości i możesz umieścić kilka z nich

Aby zobaczyć ekrany, wykonam kilka wygładzań i szwów, aby uzyskać jedną powierzchnię

@+

1 polubienie

Po przejrzeniu twojego pliku proponuję zrobić wygładzanie bez past i wygenerować je klasycznie z wytłaczaniem? :)

1 polubienie

Witam

Dlaczego po prostu nie użyć powierzchni offsetowej, wynik jest taki sam?

Szukasz ścieżki, która jest zbyt skomplikowana z wygładzaniem, jeśli jest to identyczne odsunięcie powierzchni, jest to wykonywane w 2s z odsunięciem powierzchni.

Edycja: jest miejsce, które należy przerobić, jeśli używasz powierzchni offsetowej (na poziomie zaakcentowanej fałdy).

1 polubienie

Witam ponownie,

Naprawdę nie wiem o co ci chodzi, gt22...

MaD, masz dobry pomysł! Ale nawet bez tych nóg stworzenie objętości jest problemem.

A.Leblanc, nie mogę pogrubić, a nawet jeśli offset zadziała po przerobieniu zagięcia, nie mogę później uformować bryły, ani z płaskimi lub wypełnionymi nadmiarami z boku i szwem, ani z przecięciem, ani przez pogrubienie, ani przez usunięcie lica, a następnie próba wypełnienia...

Ouch!

(Załączam plik z kilkoma próbami... ale nie zobaczylibyśmy żadnej zmiany na zdjęciu)

base_v5_prime.sldprt

Witam

Twoje kąty są zbyt ostre w niektórych miejscach, może być konieczna korekta kształtu, aby zmiękczyć krzywe, i może to być zbyt skomplikowane do wykonania.

1 polubienie

Och tak? Więc jeśli nie chce tworzyć objętości, nawet jeśli udało mu się przesunąć powierzchnię, to dlatego, że jest zbyt skomplikowany? Błąd, tam jest ograniczony!

Zamierzam to wydrukować w 3D, więc nie ma problemu. 

Czy wszystkie powierzchnie są prawidłowo zamknięte? Jeśli tak, to szycie powierzchni nie działa? Można spróbować usunąć materiał powierzchniowy z korpusu objętościowego.

1 polubienie

Tak, myślę, że powierzchnie są zamknięte lub prawie zamknięte, ponieważ mogę je zszyć, ale opcja formy objętości jest wyszarzona.

W ogóle nie znam tej opcji... Zamierzam spróbować, ale boję się najgorszego!

Jedynym przewodnikiem jest utworzenie pełnego woluminu

więc zamknij wszystkie strony 

, a następnie utwórz powłokę

Grubość kadłuba będzie proporcjonalna do prostopadłych promieni łuku pustego

Więc to od Ciebie zależy, czy stworzysz krzywe, które akceptują określoną grubość

@+

1 polubienie

Kolejny przewodnik

Weź swoje 2 zamknięte szkice i utwórz wyciągnięcie na każdym z nich, aby mieć blachę z każdej strony

i wznów wygładzanie flana

Zapyta Cię, czy chcesz przekonwertować go na bryłę , zaznaczasz pole i tworzysz funkcję powłoki

@+

1 polubienie