Witam
Czy istnieje sposób na wyróżnienie wymiaru w Solidworks?
Szukałem, ale na razie nie znalazłem rozwiązania.
Myślałem o zmodyfikowaniu pliku "wymiar kontrolny", który pozwala otoczyć wymiar, aby spróbować dodać do niego kolor, ale nie wiem, gdzie to jest....
Czy ktoś ma pomysł lub rozwiązanie mojego problemu
Z góry dziękuję
Pozdrawiam.
Witam
Zrób blok, który położysz na żebrze, które chcesz podkreślić
Witam
Nie, to niemożliwe!
Najprostsze: wydrukuj mapę, stabilo i zeskanuj ją!
Witam
Podświetlenie Nie wiem, ale jeśli celem jest wyróżnienie wymiaru spośród innych, możliwe jest stworzenie specjalnej warstwy dla wymiaru z inną czcionką, rozmiarem i kolorem.
Niech moc będzie z tobą
Dziękuję za odpowiedzi.
Pomysł warstwy jest, moim zdaniem, zbyt długi, biorąc pod uwagę, że mam dużo ujęć do modyfikacji w seriach. Musimy mieć coś, co jest szybkie w użyciu.
Zrealizuję blok, który wydaje się spełniać moje oczekiwania.
Jeśli masz inne pomysły, nie wahaj się.
Jeszcze raz dziękuję
Miłego dnia
W przeciwnym razie możesz przejść do adnotacji==>bubble po tym, jak w stylu umieściłeś kontrolę, w numerze artykułu umieściłeś tekst i nic w nim nie napisałeś, tylko miejsce na wybór koloru warstwy i tam umieszczasz swój balon
Witam, w przeciwnym razie możemy również podkreślić kursy, opakować je lub pogrubić, chyba że naprawdę chcesz tylko wyróżnienia!?
Ponadto zmiana czcionki oceny zajmuje dużo czasu... Zwłaszcza, jeśli masz ich dużo...
Pozdrowienia
Wiem , ponieważ jeśli warstwa znajduje się w szablonie dokumentu, możliwe jest wybranie kilku wymiarów jednocześnie za pomocą Ctrl, a następnie umieszczenie ich na odpowiedniej warstwie, aby zobaczyć.
Niech moc będzie z tobą