Podświetlanie wymiaru

Witam

Czy istnieje sposób na wyróżnienie wymiaru w Solidworks?

Szukałem, ale na razie nie znalazłem rozwiązania.

Myślałem o zmodyfikowaniu pliku "wymiar kontrolny", który pozwala otoczyć wymiar, aby spróbować dodać do niego kolor, ale nie wiem, gdzie to jest....

Czy ktoś ma pomysł lub rozwiązanie mojego problemu

Z góry dziękuję

Pozdrawiam.

Witam

Zrób blok, który położysz na żebrze, które chcesz podkreślić

Witam

Nie, to niemożliwe!

Najprostsze: wydrukuj mapę, stabilo i zeskanuj ją!

Oto jeden, który zrobiłem w pośpiechu

surligne_une_cote.sldblk

Witam

Podświetlenie Nie wiem, ale jeśli celem jest wyróżnienie wymiaru   spośród innych, możliwe jest stworzenie specjalnej warstwy dla wymiaru z inną czcionką, rozmiarem i kolorem.

Niech moc będzie z tobą

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi.

Pomysł warstwy jest, moim zdaniem, zbyt długi, biorąc pod uwagę, że mam dużo ujęć do modyfikacji w seriach. Musimy mieć coś, co jest szybkie w użyciu.

Zrealizuję blok, który wydaje się spełniać moje oczekiwania.

Jeśli masz inne pomysły, nie wahaj się.

Jeszcze raz dziękuję

Miłego dnia

W przeciwnym razie możesz przejść do adnotacji==>bubble po tym, jak w stylu umieściłeś kontrolę, w numerze artykułu umieściłeś tekst i nic w nim nie napisałeś, tylko miejsce na wybór koloru warstwy i tam umieszczasz swój balon

Witam, w przeciwnym razie możemy również podkreślić kursy, opakować je lub pogrubić, chyba że naprawdę chcesz tylko wyróżnienia!?

Ponadto zmiana czcionki oceny zajmuje dużo czasu... Zwłaszcza, jeśli masz ich dużo...

Pozdrowienia

Wiem , ponieważ jeśli warstwa znajduje się w szablonie dokumentu, możliwe jest wybranie  kilku wymiarów jednocześnie za pomocą Ctrl, a następnie umieszczenie ich na odpowiedniej warstwie, aby zobaczyć.

Niech moc będzie z tobą