SW 14 link do aktywnej konfiguracji i planu

Witam

Chciałbym utworzyć link z plikiem części SW14 i planem. Pozwól, że wyjaśnię:

Plik części zawiera kilka konfiguracji. Chciałbym, aby powiązany plan był aktualizowany zgodnie z aktywną konfiguracją w pliku części. Idealnie, gdy użytkownik dodał swoje nowe wymiary w pliku Excel rodziny części, a plik jest aktualizowany po otwarciu, aby plik drw pytał, którą konfigurację wybrać, gdy jest otwierany, i dlatego jest aktualizowany.

Z góry dziękuję

SLTS (Mechanizm Kontroli T

Witam

Możliwe jest wybranie w opcjach widoku konkretnej konfiguracji (lub według rodzica) oraz na widoku macierzystym, jak sądzę, można wybrać wyświetlanie "ostatniego aktywnego widoku".

W związku z tym rysunek zawsze będzie pokazywał najnowszą aktywną konfigurację.

W przeciwnym razie będziesz musiał przejść przez makro ...

4 polubienia

Oferuje wszystkie konfiguracje, ale musisz go ponownie wybrać. Chciałbym, aby w zależności od tego, który był aktywowany pod SW lub na limicie podczas otwierania pliku planu, prosił o wybranie konfiguracji do wyświetlenia.

Nie mogę znaleźć ostatnio widzianego aktywnego!

1 polubienie

Metoda Lucasa Proeure działa, ale uważam, że nie blokowanie konfiguracji jest trochę niebezpieczne

Dlaczego nie zduplikować arkusza i nie włączyć konfiguracji w każdym z arkuszy ?

9 polubień

Lub konieczne byłoby, aby przy każdej nowej konfiguracji plik planu tworzył nowy arkusz. Ale poza przejściem przez acro widziałem tylko to. Problem polega na tym, że nie zarządzam VBA pod SW. Znałem dobrze Excela, ale co najmniej 2 lata, w których nie ćwiczyłem!

Opcja znajduje się we właściwościach widoku

config.png
10 polubień

ok spróbuję. Dziękuję

Tak, jak stwierdzono w mojej pierwszej odpowiedzi, jest to w opcjach widoku.

2 polubienia