Używam SolidWorks 2015 i mam problem z moimi rysunkami. Gdy chcę zapisać w pdf (file/save as...) logo, które znajduje się w tle mapy w moim kartridżu, systematycznie znika.
Próbowałem z dwoma logo formats.bmp i .jpeg ale bez zmian.
Jest to logo wstawione za pomocą narzędzia Wstaw/Obraz. Nie wiem, czy to była właściwa metoda.
Właśnie przeczytałem w innych tematach, że są to znane problemy wersji 2015, działa z kreatorem PDF, myślę, że czekając na aktualizację, zadowolę się tym...
Myślę, że Twoja metoda wstawiania obrazu jest właściwa, przetestowałem ją na swoim komputerze i wszystko jest OK w PDF, z drugiej strony możesz wypróbować inną metodę wstawiania:
Wstaw, Obiekt, w Typ obiektu wybierz: Image Paintbrush, otworzy się Paint, w Paint wybierasz Wklej z (strzałka poniżej wklej), a będziesz szukać swojego pliku obrazu, możesz następnie zamknąć Paint, a następnie zobaczysz swój obraz na tle, możesz następnie zmienić jego rozmiar i umieścić w dowolnym miejscu, może eksport PDF będzie działał lepiej z tą metodą na twoim komputerze.
Gdy ramka widoku rysunku jest cieniowanym szkieletem, a jeśli nakłada się na logo, logo jest "zjadane". Natomiast w przewodowym wszystko jest bez zarzutu.