@sbadenis właśnie testowałem w trybie awaryjnym i zapisując plik jako DXF, wybieram linię zagięć, które się w nim znajdują, ale nie z makrem. Myślę, że odkąd używam SW 2006 to jest to wersja, z którą miałem najwięcej problemów...
po odinstalowaniu , a następnie całkowitej ponownej instalacji mam ponownie menu zmiany nazwy ect w systemie Windows, ale dla eksportu DXF nie ma już linii gięcia ani za pomocą makra, ani zapisz jako..
Po pierwsze, dziwne jest to, że w domu działa z zapisem pod, a nie u ciebie (cóż, za każdym razem musisz sprawdzać linie zagięcia). Mam nadzieję, że z wersją 2023 problem zostanie rozwiązany, za każdym razem tracę dużo czasu
Tak, to dziwne, że wykonałem kilka napraw. Następnym krokiem jest całkowita ponowna instalacja. W każdym razie nie sądzę, żeby to było fajne, bo ci, dla których postoje konserwacyjne kończą się niezłym M...
Być może ma to coś wspólnego z ukrytymi (półukrytymi) warstwami i szkicami oraz słynnym polem wyboru "nie pokazuj ponownie komunikatu ostrzegawczego". Czy próbowałeś układu warstw na rysunku niż w szablonie? I czy używasz tych samych makr? Być może makro funkcjonalne używa ustawienia niestandardowego, a następnie przywraca preferencje użytkownika?
Dziękuję za odpowiedź, ale wszystkie linie zagięcia są widoczne podczas rozwijania i rysowania, ale nie są eksportowane podczas tworzenia pliku dxf, gdy są aktywne
Może zapytaj na infolinię? Albo pojawiła się nowa opcja, albo jest to znany lub nieznany błąd infolinii. Brak dotychczasowego 2022 roku jest dla mnie trudny, aby ci bardziej pomóc.
Właśnie całkowicie odinstalowałem, a następnie całkowite wyczyszczenie, a także usunięcie wszystkich folderów, a na koniec ponowna instalacja, a nerka tego nie zmienia...
Spróbuj ponownie zainstalować menu " Solidworks Files-Utilities " (Instalator powinien znajdować się w katalogu pobierania: ....\Pliki do pobrania SolidWorks\SOLIDWORKS 2022 SP04\SWFileUtilities.)
Jeśli chodzi o linie gięcia DXF, spróbuj dodać linię szkicu (konstrukcję) w funkcji gięcia (utwórz " fałszywy " szkic z mocnym pociągnięciem i linią konstrukcyjną). Pozdrowienia.
Uwaga: Z drugiej strony wersja 2022sp5 jest już dostępna! Na niecały miesiąc przed wydaniem sp4 wydawca zdał sobie sprawę, że ma problem...)
@sbadenis, wygląda na to, że masz rację, wprowadzili nową opcję. @ac_cobra_427 wyczyściłeś rejestr? , z emulacją oryginalnych opcji, które zaoferował ci Sbadenis, zadziałało (lub mniej w przypadku ręcznego eksportu), jest bardzo prawdopodobne, że załadowało opcje przed ponowną instalacją!
Tak właśnie myślałem, linie zagięcia ukrywają się lub pojawiają teraz w innej funkcji wyświetlania lub ukrytych szkicach. Tak więc twoje makro nie może działać z tą nową opcją @ac_cobra_427 obawiam się, że część tego makra musi zostać przejrzana.
Mam włączone wszystkie opcje, a także najnowszą dostępną wersję, wyczyściłem rejestr i wszystko inne. Nic nie zmienia, żadnej linii gięcia za pomocą makra, przez zapisywanie jako, a nawet w trybie awaryjnym przez RX. Pracuję od 2007 roku na Sw i zajmuję się instalacją i aktualizacją i nigdy nie miałem żadnych problemów z wyjątkiem 2022 roku...