SW - personalizowany, spawany mechanicznie regał

Witaj Społeczności,

Chcę stworzyć konstrukcję spawaną mechanicznie z profilem aluminiowym stolarskim (nieco skomplikowany kształt).

W 1. kroku importuję mój profil czyszczenia z usuwaniem duplikatów na plan oprogramowania, a następnie nie zapominam wybrać szkicu, aby zapisać go w części Lib Feat (jak na razie nie ma problemu).

2. krok Otwieram nowy plik, na którym tworzę szkic, a następnie funkcję spawania mechanicznego znajduję utworzony profil, ALE kiedy wybieram moje elementy, pojawia się komunikat o błędzie "Nieprawidłowy profil pręta. Sprawdź swoją funkcję biblioteczną".

Znalazłem tego typu wiadomość na forum, ale dotyczyła ona tylko duplikatów lub przecinających się linii, a ja byłem ostrożny, aby wyczyścić i usunąć duplikaty w autocad.

Miałbyś dla mnie pomysł

Pozdrowienia

Skopiuj i wklej szkic do części solidworks i wypróbuj wyciągnięcie, jeśli to nie zadziała, problemem jest skrzyżowanie lub zduplikowana linia.

1 polubienie

Ważną kwestią, o której pominąłem, jest to, że kiedy tworzę szkic za pomocą importu DWG, nie mogę wyciągnąć części.

Natomiast jeśli zrobię to samo, tworząc dowolny kształt w autocad, wyciągnięcie działa idealnie

Witam

Czy możesz udostępnić swój plik dwg, abyśmy mogli rzucić okiem?

Miałem kopiowanie i wklejanie, rzeczywiście wytłaczanie nie działa.

Wracam do mojego pliku AutoCAD, aby poszukać błędu, jednak podczas importowania zadbałem o to, aby ustawić 0.1 fuzję 2 bliskich punktów

W załączeniu znajduje się profil, o którym mowa

profil_cadre3.dwg

Jako dalsze informacje, po testach, kiedy usunę 2 bariery izolacyjne, które utrzymują 2 skorupy, działa.

i odwrotnie, gdy usuwam 2 skorupy i zostawiam tylko bariery izolacyjne, to też działa...

To mieszanka 2, która nie działa.

To normalne, że to nie działa, ponieważ na dole przecinają się dwa profile. Musimy zmodyfikować to przejście i to zadziała. Oto część pod rokiem 2016

profil_cadre3_ac_cobra.sldprt
4 polubienia

Dobra robota

Wydawało mi się jednak, że dobrze mi to zrobiłem.

Bardzo dziękuję za udział w rozwiązaniu mojego problemu.

1 polubienie