SW Szablon spoiny budowlanej

Witam

Chcę stworzyć szablon części do spawania mechanicznego, ale nie mam innego wyjścia, jak tylko zarejestrować się w prtdot.

Problem polega na tym, że edytor formularzy SW  pozwala na utworzenie określonego pliku dla spoiny konstrukcyjnej, ale nie ma zastosowania do części.

Jak to zrobić?

edit_properties.png

Witam

Dlaczego nie zrobić przykładowej części ze wszystkim, czego potrzebujesz, umieścić ją w folderze z częściami próbnymi i wywołać ją, a następnie zapisać i zmodyfikować zgodnie z potrzebami.

piece_type.jpg

@ac cobra pozwoliłoby mi to na użycie funkcji właściwości spoiny mechanicznej, ponieważ już robię sposób, który opisujesz, który implikuje ciągłość kliknięcia prawym przyciskiem myszy, aby wprowadzić część listy właściwości do spawania pomimo automatycznej aktualizacji, podczas gdy jeśli mogę uzyskać dostęp do tych funkcji za pośrednictwem właściwości prawego panelu, byłoby przyjemniej.

Nasuwa się pytanie, dlaczego możemy zarejestrować template.wldprp i nie możemy zastosować go do części, jeśli ta jest w prdot u podstawy????

Nie sądzę, żebym mógł ci pomóc, może któryś z moich kolegów może to zrobić. Jedyne co znalazłem to w pomocy:

http://help.solidworks.com/2011/french/SolidWorks/oh_propertytabbuilder/AllContent/SolidWorks/NonCore/PropertyTabBuilder/c_Property_Tab_Builder_Overview.html

Tak samo, możesz utworzyć plik właściwości, ale nie plik construction.xxxxdot

Nie rozwiązałem problemu, ale nadal zamykam pytanie.

Problem polega na tym, że nie mogę dopasować szablonu Mecano do części PRDOT, nawet jeśli w tym funkcja jest aktywna.