[SW] Specjalny status wyświetlania dla części już wysłanych do produkcji

Witam

Na moim ogólnym zgromadzeniu chciałbym zmienić kolor części wysyłanych do produkcji, aby szybko zobaczyć, które z nich nie zostały wysłane.

Na przykład, że wszystkie części już wysłane do produkcji powinny być zielone. Chciałbym jednak również zachować kolory bazowe w innej konfiguracji na przykład i mieć możliwość szybkiego przełączania się między kolorami bazowymi a kolorem zielonym.

W rzeczywistości rozróżnienie części niekoniecznie polega na kolorze, może to być wzór lub inny, o ile możemy szybko odróżnić części, które zostały wysłane do produkcji od innych części.

Jeśli masz jakieś pomysły, jestem zainteresowany, dziękuję.

Witam

Musisz żonglować konfiguracjami i stanami wyświetlania komponentów w złożeniu.

Temat, który również się tym zajmuje:

http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/comment-garder-les-pièces-dans-la-bibliothèque-solidworks bez m

2 polubienia

Witam

Alternatywnie można użyć właściwości dla części, które są przekazywane do "W produkcji" i użyć funkcji "Widok zespołu", aby posortować części zespołu z tą właściwością.

@+

4 polubienia

Witam 

Dziękuję, ale temat tak naprawdę nie odpowiada na moje pytanie.

Jednak tak, stany wyświetlacza odpowiadają na mój problem.

Dla każdej części tworzę stan wyświetlania WYPRODUKOWANE, wybieram go i zmieniam kolor (na przykład wprowadzam zielony) mojej części, określając "Określ stan wyświetlania" na dole. Tak więc, wybierając domyślny stan wyświetlania, moja część ma domyślny kolor, a wybierając stan wyświetlania MADE, moja część ma kolor zielony.

Robię to dla wszystkich moich utworów.

Następnie dla każdego zespołu tworzę stan wyświetlania FABRICATED, wybieram go, przechodzę do właściwości każdej wyprodukowanej części moich zespołów i wybieram  stan wyświetlania FABRICATED.

I tak na moim ogólnym zgromadzeniu, po wybraniu stanu wyświetlania FABRICATED, wszystkie wyprodukowane przeze mnie części pojawią się na zielono.

W rzeczywistości jest to ta sama zasada, co w przypadku konfiguracji montażowych. Zaletą jest to, że nie ma ładowania podczas zmiany stanu wyświetlania, w przeciwieństwie do konfujguracji.

Dziękuję Azrod za wspomnienie o stanach wyświetlania, o których nie wiedziałem

1 polubienie

Cieszę się, że wskazałem Ci rozwiązanie :)

To jest właśnie zaleta stanów wyświetlania. Są już załadowane, gdy otwieram plik , tak mi się wydaje. (lub jest bardzo szybki) 

1 polubienie

Coyote, Twoje rozwiązanie jest jeszcze lepsze!

Do pokoi należy dodać nową właściwość. Nazwałem go "Wyprodukowany" z wyborem Tak/Nie

a w "Wizualizacji złożenia" wystarczy dodać kolumnę z właściwością Wyprodukowane.

Jest świetny, to jest dokładnie to, czego szukałem! 

Dziękuję

2 polubienia

Zapraszam ;)

2 polubienia

Witam

Nie zapomnij zweryfikować Coyote jako najlepszej odpowiedzi, ponieważ wybrałeś jego rozwiązanie...

1 polubienie