Zacząłem od zaimportowanej powierzchni, na której wprowadziłem pewne modyfikacje. Uszyłem kawałek tak, aby miał tylko korpus powierzchniowy i stamtąd nie mogę go pogrubić, wyświetlany jest komunikat o błędzie "Nie przesunął powierzchni lub nie można usunąć twarzy".
(Uwaga: zaimportowanej powierzchni nie można pogrubić, komunikat o błędzie to "nie można pogrubić powierzchni").
Czy jest to błąd z importowanej powierzchni, czy istnieje inny sposób na pogrubienie powierzchni?
Myślę o czymś innym, próbujesz pogrubić do 0,5mm, ale czy na Twojej powierzchni nie ma promienia, który jest znacznie mniejszy i przez to zapobiega zgrubieniu?
W takim przypadku najpierw usuń te szprychy "z usuniętą twarzą" w trybie połączenia!
Jeśli rozwiązanie fthomasa (powierzchnia przesunięta) działa, nawet przy małej lub bardzo małej wartości, spróbuj kilkakrotnie przesunąć powierzchnię, aż uzyskasz wartość przesunięcia 0,5 mm
Następnie usuń wszystkie obiekty wielokąta między dwiema potrzebnymi powierzchniami odsunięcia i użyj elementów poligonowych (jako powierzchni granicznej), aby utworzyć "boki" i na koniec ponownie utworzyć objętość.