Dzisiaj chciałabym zadać pytanie o problem, który zdarza mi się od czasu do czasu.
Przejmując spawane zespoły mechaniczne od jednego z moich poprzedników, a czasem nawet mojego, nie mogę wywiesić odpowiedniego nazewnictwa.
Długości są nieobecne, a profil jest dobrze ustawiony jak zawsze...
Czasami daje mi ilość 2 i znowu kolejną linię z 2x, dla profilu obecnego tylko raz ...
- Moje zespoły nie są scalone
- Moja lista części spawanych została już zaktualizowana przed rysunkiem.
W załączonym przykładzie widać spawany korpus mechaniczny (wolierę), zaprojektowany jak zwykle, a mimo to nomenklatura nie wychodzi poprawnie. Postaram się również dodać kolejny przykład zrzutu ekranu, aby był bardziej wyraźny.
Moja refleksja jest chyba głupia, a może już to sprawdziliście.
Ale kiedy jesteś w 3D i zamierzasz studiować listę, czy odpowiada ona twojemu pragnieniu? (jeśli przejdziesz do 1. zestawu, czy podświetla on wszystkie pomieszczenia mu poświęcone)
A klikając właściwość must, czy wartości są pozostawione automatycznie, czy zostały wymuszone ręcznie?
@PL: Próbowałem już tego wszystkiego kilka razy bez rezultatu.
@ Coin37coin: wykonując ten proces, nic to nie zmieniło, ALE zdałem sobie sprawę, że słynna grupa profili, która jest problematyczna dla nomenklatury, jest napisana w języku angielskim, patrz w załączniku. W zasadzie wszystko, co zrobiłem sam, wychodzi dobrze, a stare części nie dają już boku w tabeli. ...
Precyzja: Przerobiłem tę prostą konstrukcję, zaczynając od zera, a wszystkie wymiary wychodzą łatwo, jeśli sam stworzę każdą część.