SW: Niespójna lista części spoiny

Cze wszystkim

Dzisiaj chciałabym zadać pytanie o problem, który zdarza mi się od czasu do czasu.

Przejmując spawane zespoły mechaniczne od jednego z moich poprzedników, a czasem nawet mojego, nie mogę wywiesić odpowiedniego nazewnictwa.

Długości są nieobecne, a profil jest dobrze ustawiony jak zawsze...

Czasami daje mi ilość 2 i znowu kolejną linię z 2x, dla profilu obecnego tylko raz ...

- Moje zespoły nie są scalone

- Moja lista części spawanych została już zaktualizowana przed rysunkiem.

W załączonym przykładzie widać spawany korpus mechaniczny (wolierę), zaprojektowany jak zwykle, a mimo to nomenklatura nie wychodzi poprawnie.
Postaram się również dodać kolejny przykład zrzutu ekranu, aby był bardziej wyraźny.

Z góry dziękuję za pomoc.Structure Volière

Witam

Czy usunięcie, a następnie ponowne wstawienie tabeli coś zmienia?

Jeśli nastąpiły zmiany w 3D, czasami jest to konieczne.

Kilkakrotnie próbowałem skasować tabelę i ją podmienić, jednocześnie aktualizując listę lutowanych części, ale nic nie pomogło.

I zaktualizować listę części, a następnie przebudować wszystko za pomocą CTRL+Q w 3D, a następnie w 2D i na koniec ponownie wstawić tabelę?

Witam.

Moja refleksja jest chyba głupia, a może już to sprawdziliście.

Ale kiedy jesteś w 3D i zamierzasz studiować listę, czy odpowiada ona twojemu pragnieniu? (jeśli przejdziesz do 1. zestawu, czy podświetla on wszystkie pomieszczenia mu poświęcone)

A klikając właściwość must, czy wartości są pozostawione automatycznie, czy zostały wymuszone ręcznie?

@PL: Próbowałem już tego wszystkiego kilka razy bez rezultatu.

@ Coin37coin: wykonując ten proces, nic to nie zmieniło, ALE zdałem sobie sprawę, że słynna grupa profili, która jest problematyczna dla nomenklatury, jest napisana w języku angielskim, patrz w załączniku. 
W zasadzie wszystko, co zrobiłem sam, wychodzi dobrze, a stare części nie dają już boku w tabeli. ...

Precyzja: Przerobiłem tę prostą konstrukcję, zaczynając od zera, a wszystkie wymiary wychodzą łatwo, jeśli sam stworzę każdą część.

exemple_arbre.png

Witam 

Ten problem zdarza mi się od czasu do czasu, może pomóc zrobić w pokoju:

- Kliknij prawym przyciskiem myszy na liście spawanych części

- Odznacz "Utwórz automatyczną listę" i "Automatyczna aktualizacja"

- Kliknij ponownie prawym przyciskiem myszy i "usuń"

Wtedy 
- Kliknij prawym przyciskiem myszy na Listę spawanych części i zaznacz "Utwórz automatyczną listę spawanych części"

2 polubienia

To powinno bardzo pomóc @be rzecz

A jeśli nadal nie zadziała, obawiam się, że będziesz musiał ręcznie wprowadzić właściwości listy i poprawnie przypisać do niej odpowiednie zmienne

Dziękuję BE,

Ta odpowiedź pomogła mi w tym.

Właściwie muszę coś wyjaśnić, nie wiem, czy to dlatego, że na razie jestem jeszcze pod rokiem 2013. ale musiałem to zrobić tak:

- Kliknij prawym przyciskiem myszy na Lista spawanych części: odznacz automatycznie (nic więcej do odznaczenia)

- Kliknij prawym przyciskiem myszy na liście spawanych części: kliknij "Usuń"

- Kliknij prawym przyciskiem myszy na liście spawanych części: kliknij ponownie "Automatycznie"

- Kliknij prawym przyciskiem myszy Lista spawanych części: kliknij "Aktualizuj".

W tym momencie następuje kilkusekundowe ładowanie, po którym następują poprawki do tabeli spawanych list. Więc dziękuję, ta technika działa.

Zamierzam spróbować tego samego na innych listach lub zauważyłem ten problem, ponieważ tymczasowo dodałem informacje jako "notatki ręczne".

Więc mogę do ciebie wrócić, jeśli to nie zadziała na inny napotkany problem^^

Jeszcze raz dziękuję