Witam
Szukam szybszego sposobu niż szkic na zrobienie wycięcia w rogu blachy. Te nacięcia pozwalają uniknąć problemów z montażem. Wszystko jest wycinane laserowo.
Załączam 2 zdjęcia tego, co zrobiłem.
Dziękuję
Terry
Witam
Szukam szybszego sposobu niż szkic na zrobienie wycięcia w rogu blachy. Te nacięcia pozwalają uniknąć problemów z montażem. Wszystko jest wycinane laserowo.
Załączam 2 zdjęcia tego, co zrobiłem.
Dziękuję
Terry
Witam
DSL, ale nie ma zdjęcia.
Postaram się je odłożyć z powrotem
Nie ma jeszcze nic, aby załączyć plik wystarczy kliknąć wybierz plik.
Witam
Czy narzędzie do czopów wpuszczanych może nie rozwiązać Twojego problemu? Używam go, aby pomóc w pozycjonowaniu, jest dobrze skonfigurowany, dobrze służy.
Nie ma go na domyślnym pasku ikon, musisz go znaleźć i znaleźć.
Cóż, nie działa w trybie montażu, a szkoda....
Klasa A+
Hubert
dla mnie wizualnie
Nie widzę różnicy ?????????????????
patrząc na zdjęcia zamieszczone z wycięciem lub bez
@+
Czy widzisz 2 różne zdjęcia?
Jeśli tak, dla mnie wycięcie jest okrągłą częścią.
Czopy wpuszczane wykonywane są z funkcją o tej samej nazwie.
To wycięcie pozwala na bezproblemowy montaż.
Ha tak ok ze zdjęciami, właśnie zrozumiałem, czego chcesz...
Może odpowiednie byłoby usunięcie materiału według biblioteki?
Wystarczy przeciągnąć 3D i wybrać punkt zaczepienia, a otwór zostanie wykonany.
Klasa A+
Hubert
Cześć gt22,
Laser domyślnie umieszcza małą wiązkę w narożnikach wpustu i dlatego czop czasami ma problemy z wejściem. Robimy to samo i umieszczamy dwie dziesiąte szczeliny między czopem a wpustem.
Obejrzałem film o tych funkcjach bibliotecznych i myślę, że będzie mi odpowiadał. Zajmę się tym w ciągu tygodnia, ponieważ nigdy tego nie robiłem.
Dziękuję
Witam
Pozwala na to wersja 2019, obecnie w wersji SP1.0.
Poniżej znajduje się przegląd na blogu SolidWorks:
https://blogs.solidworks.com/tech/2018/12/whats-new-in-solidworks-2019-sheet-metal-slot-corners.html
Powitanie
No cóż, w takim razie przejdę na SP1 z 2019 roku.
Z drugiej strony nie robi tego na czopie, prawda?
Witam
Celem jest zweryfikowanie najlepszej odpowiedzi, tak aby gdy ktoś zada to samo pytanie, znaleźliśmy rozwiązanie; Jest to również satysfakcjonujące dla ludzi, którzy dokładają wszelkich starań, aby znaleźć rozwiązania. Najlepszą odpowiedź należałoby przypisać Tibo.P....
Uh, przepraszam, nie jestem do tego przyzwyczajony. Sprawdzam poprawność odpowiedzi i udzielam informacji zwrotnej po wykonaniu testów.
Właśnie pobrałem SP1 2019, więc to dobrze rozwiązuje mój problem z wpustem. Z drugiej strony nie rozwiązuje to problemu dla czopa, który zasługuje na to samo w swoich 2 rogach. Problem jest ten sam, ale nie znalazłem w opcji czopa wpuszczanego wystarczająco dużo, aby osiągnąć to, czego chcę.
Z pewnością będziemy musieli złożyć w Dassault wniosek o poprawę w tym temacie.