Krany SW17 potrzebują pomocy

Cze wszystkim 

Będę potrzebował waszej pomocy, ponieważ bez względu na to, ile szukałem w programie, niekoniecznie znalazłem 

Pracuję pod SW17 i muszę wykonać różne stukanie w część. 

Najpierw zmierzyłem swoje części 

1. gwint wykonany (między wierzchołkami końcówki) 70mm, a pomiędzy dwoma wierzchołkami jest 2,2mm (skok) 

2. stukanie to 1/4 dla odpowietrznika 

3. gwint będzie musiał być dostosowany do wskaźnika, który wynosi 24 mm (między wierzchołkami końcówki), a między dwoma wierzchołkami jest 1,4 mm (skok)

Czwarty gwint będzie musiał być dostosowany do złączki, która wynosi 41,8 mm (między wierzchołkami końcówki), a między dwoma wierzchołkami jest 2,2 mm (skok)

Z góry dziękując za pomoc 

DD91

Zobacz ten link między innymi

http://joho.p.free.fr/EC/COURS%20DOC/FILETAGE/Construction/FILETAGE%20METRIQUE%20ISO.pdf

@+

5 polubień

Witam

Dziękuję za odpowiedź, właśnie spojrzałem, ale nie ma średnicy nominalnej 70mm 

Witaj denisportable

Następnie, aby modelować gwinty, jedną z metod jest użycie funkcji "Pomoc w wierceniu > gwintu".

Pozdrowienia

Witam

TUTAJ będziesz miał do M600x6 ...

Pozdrowienia

3 polubienia

Oto kolejny link

http://www.abms.ca/Technique/Filetages_des_boulons.pdf

Teraz, aby dowiedzieć się, czy Twoja prezentacja jest standardowa, metryczna, czy inna

w przypadku przekroju i nie niestandardowego 

w bazie SW nic nie znajdziesz

To od Ciebie zależy, czy go stworzysz

@+

2 polubienia

Pitch to krok, prawda? Wnioskuję, że moje filtrowanie to M70x2? Pomiar 2.2 może być niedokładny?

"Pitch": tak, to jest krok.

M70x2: może tak wyglądać, ale nie mogę tego zagwarantować.

Pomiar 2.2 może być niedokładny: Aby uzyskać większą precyzję, pomiar należy wykonać w kilku krokach i podzielić ten pomiar przez liczbę uwzględnionych kroków.

Pozdrowienia

3 polubienia

Domyślam się, że wątki trzeba znormalizować i to jeśli 2.2 nie ma na wykresach....

Do realizacji na solidworks, jeśli dobrze rozumiem, muszę wiercić między 69,96 a 69,68, a następnie dodaję gwint 70 mm i skok 2 mm? 

Przechwytywanie renderingu

capture_1.png

Używane ustawienia

capture_2.png

Nie jestem ekspertem, ale metoda "Extruder" jest bardziej przeznaczona do gwintów. Do gwintowania moim zdaniem lepiej jest użyć metody "Cut", ze średnicą otworu odpowiadającą wewnętrznej średnicy gwintu. Ale to może zależeć od twojego pokoju.

EDIT: I "Metric Tap" również.

Otwór:

Dotykając:

Pozdrowienia

taraud.png

Wybrałeś M70x2, ale jak wskazano, może tak wyglądać, ale nie można tego poświadczyć. To, co mnie trochę zaskakuje, to znalezienie na tej samej części gwintów metrycznych i innych, które nie są, dla twojej informacji, pomiar 2,2 mm może być również zbliżony do skoku 12 zwojów na cal, a pomiar 1,4 mm może być bardzo zbliżony do skoku 18 zwojów na cal ... Jeśli dodamy gwint 1/4 do odpowietrznika, to na tej części powstaną tylko gwinty niemetryczne, które wydają mi się trochę bardziej spójne...

Jeśli chodzi o reprezentację wątku, nie mogę ci odpowiedzieć, nigdy nie przedstawiam ich w prawdziwym widoku, ale tylko w uproszczonym widoku.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam
D.Roger ma rację, na dużych kranach bardzo często jest to liczba gwintów na cal, powinieneś wiedzieć, skąd pochodzi ta część.
Pozdrowienia