Będę potrzebował waszej pomocy, ponieważ bez względu na to, ile szukałem w programie, niekoniecznie znalazłem
Pracuję pod SW17 i muszę wykonać różne stukanie w część.
Najpierw zmierzyłem swoje części
1. gwint wykonany (między wierzchołkami końcówki) 70mm, a pomiędzy dwoma wierzchołkami jest 2,2mm (skok)
2. stukanie to 1/4 dla odpowietrznika
3. gwint będzie musiał być dostosowany do wskaźnika, który wynosi 24 mm (między wierzchołkami końcówki), a między dwoma wierzchołkami jest 1,4 mm (skok)
Czwarty gwint będzie musiał być dostosowany do złączki, która wynosi 41,8 mm (między wierzchołkami końcówki), a między dwoma wierzchołkami jest 2,2 mm (skok)
M70x2: może tak wyglądać, ale nie mogę tego zagwarantować.
Pomiar 2.2 może być niedokładny: Aby uzyskać większą precyzję, pomiar należy wykonać w kilku krokach i podzielić ten pomiar przez liczbę uwzględnionych kroków.
Nie jestem ekspertem, ale metoda "Extruder" jest bardziej przeznaczona do gwintów. Do gwintowania moim zdaniem lepiej jest użyć metody "Cut", ze średnicą otworu odpowiadającą wewnętrznej średnicy gwintu. Ale to może zależeć od twojego pokoju.
Wybrałeś M70x2, ale jak wskazano, może tak wyglądać, ale nie można tego poświadczyć. To, co mnie trochę zaskakuje, to znalezienie na tej samej części gwintów metrycznych i innych, które nie są, dla twojej informacji, pomiar 2,2 mm może być również zbliżony do skoku 12 zwojów na cal, a pomiar 1,4 mm może być bardzo zbliżony do skoku 18 zwojów na cal ... Jeśli dodamy gwint 1/4 do odpowietrznika, to na tej części powstaną tylko gwinty niemetryczne, które wydają mi się trochę bardziej spójne...
Jeśli chodzi o reprezentację wątku, nie mogę ci odpowiedzieć, nigdy nie przedstawiam ich w prawdziwym widoku, ale tylko w uproszczonym widoku.