SW2013. Dodawanie odwołania do ograniczenia do funkcji bibliotecznej

Witam

Stworzyłem funkcje biblioteczne dla konkretnych otworów pod złączki wysokociśnieniowe.

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest dodanie odniesień naprężeń za pomocą funkcji, aby móc bezpośrednio związać łącznik w zespole.

Dziękuję

Nie do końca rozumiem pytanie:

lub są to funkcje biblioteczne i tam używamy wiązań szkicu, aby ustawić funkcję

Albo jest to element biblioteczny i rzeczywiście możemy użyć odniesień do wiązań, tak aby łączniki automatycznie wiązały go za pomocą przeciągania na inną część w złożeniu.

2 polubienia

W rzeczywistości funkcja regału służy do tworzenia otworu na te okucia w częściach o różnych kształtach.

Chciałbym, aby ściany lub krawędzie utworzone przez tę funkcję były zdefiniowane jako odniesienia do wiązań. Tak więc w zespole części, która zawiera otwór, mogę wstawić łącznik i automatycznie go związać.

Ok, więc odniesienia do wiązań mają być stosowane tylko do łączników, a nie do funkcji bibliotecznej.

1 polubienie

Witam

Zgadzam się z Thomasem.

Myślałem o zdefiniowaniu jednostek ograniczających, takich jak te z wykresu elastycznego w przykładzie za pomocą funkcji bibliotecznej.

Tak więc wstawiając moją złączkę (która odpowiadałaby wałowiźnie 01 z przykładu), komponenty zostałyby automatycznie ograniczone.

Ale nie wydaje się to możliwe.

Dziękuję za odpowiedzi

capture.jpg

Przykład, który załączyłeś, dotyczy 2 części, a nie funkcji bibliotecznej i części, ale z doświadczenia mogę Cię zapewnić, że tworząc odniesienia do ograniczeń tylko na komponencie części , w zupełności wystarczy umieścić łączniki za pomocą prostego przeciągania i upuszczania

1 polubienie