Witam
Stworzyłem funkcje biblioteczne dla konkretnych otworów pod złączki wysokociśnieniowe.
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest dodanie odniesień naprężeń za pomocą funkcji, aby móc bezpośrednio związać łącznik w zespole.
Dziękuję
Witam
Stworzyłem funkcje biblioteczne dla konkretnych otworów pod złączki wysokociśnieniowe.
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest dodanie odniesień naprężeń za pomocą funkcji, aby móc bezpośrednio związać łącznik w zespole.
Dziękuję
Nie do końca rozumiem pytanie:
lub są to funkcje biblioteczne i tam używamy wiązań szkicu, aby ustawić funkcję
Albo jest to element biblioteczny i rzeczywiście możemy użyć odniesień do wiązań, tak aby łączniki automatycznie wiązały go za pomocą przeciągania na inną część w złożeniu.
W rzeczywistości funkcja regału służy do tworzenia otworu na te okucia w częściach o różnych kształtach.
Chciałbym, aby ściany lub krawędzie utworzone przez tę funkcję były zdefiniowane jako odniesienia do wiązań. Tak więc w zespole części, która zawiera otwór, mogę wstawić łącznik i automatycznie go związać.
Ok, więc odniesienia do wiązań mają być stosowane tylko do łączników, a nie do funkcji bibliotecznej.
Witam
Zgadzam się z Thomasem.
Myślałem o zdefiniowaniu jednostek ograniczających, takich jak te z wykresu elastycznego w przykładzie za pomocą funkcji bibliotecznej.
Tak więc wstawiając moją złączkę (która odpowiadałaby wałowiźnie 01 z przykładu), komponenty zostałyby automatycznie ograniczone.
Ale nie wydaje się to możliwe.
Dziękuję za odpowiedzi
Przykład, który załączyłeś, dotyczy 2 części, a nie funkcji bibliotecznej i części, ale z doświadczenia mogę Cię zapewnić, że tworząc odniesienia do ograniczeń tylko na komponencie części , w zupełności wystarczy umieścić łączniki za pomocą prostego przeciągania i upuszczania