Właśnie zainstalowałem komputer z solidworks 2014.
Wszystko działa idealnie.
Jedyny problem polega na tym, że na mojej liście "narzędzia >> dodatki" nie mam dodatku "PDM workgroup"...
Chciałbym to sprawdzić, aby uruchamiało się samoczynnie po uruchomieniu solidwork, ale go tam nie ma!
Jednak gdy uruchamiam "solidworks explorer", a następnie "workgroup pdm" działa to bardzo dobrze. Próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować wszystko, a także ponownie uruchomić, ale nadal ten sam problem.
Czy istnieje sposób na ręczne dodanie komponentu "PDM Workgroup" do listy dodatków?
Jest to prawdopodobnie spowodowane aktualizacją systemu Windows KB3072630.
Musisz to sprawdzić w Windows Update (w panelu sterowania), jeśli jest zainstalowany.
Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start . W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
W lewym okienku kliknij opcję Wyświetl historię aktualizacji.
Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:
Edycja: a priori, możesz po prostu odinstalować KB z Windows Update, a następnie naprawić instalację SolidWorks z panelu sterowania > Programy i to działa.
Zapomniałem o małym wyjaśnieniu, to stacja robocza z systemem Windows 10...
Aktualizacja systemu Windows KB3072630 nie jest zainstalowana, nadal próbowałem postępować zgodnie z procedurą, ale to nie rozwiązuje problemu. Dodatek nie jest wyświetlany.
Coyote na dobre Windows 10 nie jest obecnie kompatybilny w 2015 roku, ale będzie normalnie w 2015 SP5 i 2016, więcej informacji pod tym linkiem:
http://www.mycadblog.fr/compatibilite-solidworks-et-windows-10/ (w języku angielskim)
Jeśli chodzi o problem z dodatkiem, czy możesz sprawdzić, modyfikując instalację SOLIDWORKS, czy dodatki w załącznikach są sprawdzone. (wszystkie, ale w szczególności dodatek klienta SOLIDWORKS Workgroup PDM x64)
Jeśli nie, sprawdź je i przejdź do końca modyfikacji instalacji.