SW2015 Nadmierne spowolnienie

Witam wszystkich,

Mam ogromny problem z moim komputerem w pracy.

Objawy:

-Zbyt wolno, gdy tylko pracuję w zespole (po prostu dodając ograniczenia do pociągów montażowych), nie pytaj mnie, czy pracuję w złożonym trybie montażu, to już jest sprawdzone :-).

-Komputer zawiesza się codziennie, jeśli nie nagrywam co 3 minuty.

Mam wrażenie, że trzyma w pamięci całe mnóstwo danych i że szybko się nasyca lub że pamięci tymczasowej jest zdecydowanie za mało....

FYI oto konfiguracja mojego komputera

Dodatek SP1 dla systemu Windows 7

Firma HP, Stacja robocza HPZ440

Procesor Intel Xeon E5-1650 V3 @3,5 GHz 3,5 GHz

Pamięć RAM: 8 GB

64-bitowy system operacyjny

Co myślisz? Czy masz jakieś konfiguracje do zaoferowania mi?

Dziękuję!

config_pc.png
1 polubienie

Witam

Jaka to wersja SolidWorks? Czy to ostatni dostępny SP? W roku 2015 i wcześniejszych jest to dodatek SP5, a w roku 2016 jest to dodatek SP3.

Jeśli tak nie jest, musisz już zaktualizować!

2 polubienia

Zobacz tę stronę

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_FAQ_Mates.htm

Używanie podzespołów w celu ograniczenia liczby wiązań najwyższego poziomu

1 polubienie

Witam, aby wyczyścić swój komputer, nie ma dla mnie nic lepszego niż oprogramowanie CCleaner!!  

Nie rozwiązuje wszystkiego, ale nie boli.

A co więcej, jest bezpłatny na clubic.com

Pozdrowienia

5 polubień

tak @ G

CCleaner szwajcarski scyzoryk i chusteczka SW ;-)...; -)

Zobacz ten wątek COM

http://www.lynkoa.com/forum/cao/simplifier-assemblage-lourd-et-complexe

do dużych, ciężkich i złożonych podzespołów

Opisano kilka bardzo dobrych solucji

@+

5 polubień

Tak, zdecydowanie @GT22, zwłaszcza czego trzeba unikać i co dla mnie jest najmniej naturalne, trzeba unikać hiperstazy między kawałkami!! Umieść punkty odniesienia i osie w częściach i użyj ich do ich ograniczenia. Jest długa, ale ma swój limit, niepotrzebne ograniczenia, a co za tym idzie, wiosłowanie jest mniejsze.

Ps: całkowicie w porządku z @GT22

4 polubienia

Witam

Czy problem z powolnością pojawił się po aktualizacji (SolidWorks, sterownika karty graficznej, dodatku Solidworks itp.), czy nie?

W przeciwnym razie mogą pojawić się ustawienia graficzne do ponownego wprowadzenia w sterowniku.

1 polubienie

Witam

Po trafieniu Ccleaner, małym czyszczeniu dysku, jest to również dobre dla komputera. W menu startowym ==> narzędzie systemowe, a następnie czyszczenie dysku.

1 polubienie

Można również spojrzeć na dostępną pamięć RAM podczas uruchamiania solidworks, a następnie otworzyć złożenie dla tego Ctrl+Alt+Del i sprawdzić wydajność.

W zależności od twojego zestawu, twój komputer może być ograniczony w pamięci RAM

2 polubienia

Witam wszystkich!

Właśnie przeczytałem wszystkie wasze komentarze i dziękuję za wkład w moją prośbę.

Jeśli chodzi o solidworks, to według działu IT jest to wersja 2015 V5.

Dziś rano testowaliśmy na tym samym świeżo zainstalowanym komputerze, byłem pierwszym, który przetestował go za pomocą solidworks, aby poszukać przyczyn. (CCcleaner, zapomnieliśmy wtedy!)

Mój montaż ma tylko 5000kb, też nie jest ogromny.

Potem zrobiłem kompozycję zaniesioną na biurko, już nie pracuję w sieci i to samo!

Starałem się zredukować skomplikowany montaż do 100 części i zawsze jest tak samo, wszystkie części są lżejsze.

POWOLNOŚĆ: Powolność jest najczęściej wykonywana, gdy chcę usunąć część w zespole, gdy manipuluję szybkimi wiązaniami (Ctrl przeciągnij i upuść, automatyczne wiązanie, które jest w porządku) i gdy chcę zmienić długość części skonfigurowanej jako rodzina części.

Problem powolności pojawił się, gdy zmieniliśmy komputery z solidworks, zanim byliśmy na 2012 roku i nie było problemu na tym poziomie. (komputery są fabrycznie nowe, mają 1 lub dwa miesiące)

GRRR!

trafna uwaga informatyka:Solidworks zużywa tylko 500 MB pamięci RAM i 10% procesora, gdy mam problem z powolnością, czy nie byłoby to ograniczone do ewentualnej instalacji na podstawowym komputerze (nie potężnym)Mam możliwość przekazania więcej zasobów solidworks z 8 GB pamięci RAM eh!

Co myślisz?

Czy ustawienia są po stronie "wydajności", a nie po stronie jakości, tego rodzaju?

Czy antyaliasing jest wyłączony zarówno w ustawieniach Solidworks, jak i sterownika karty graficznej?

1 polubienie

Cześć @Azrod,

Tak, testowałem przynajmniej z jakością obrazu i z ciekawości też dałem z siebie wszystko, wydajność ani trochę się nie zmienia.

Przy okazji testowałem też z SW Rx, aby oprogramowanie działało w trybie awaryjnym w trybie emulatora OpenGL, więc nie pochodzi z karty graficznej...

Zasadniczo mam Porsche ze zrelaksowaną linką przyspieszenia! i nie mogę znaleźć napinacza linki...

;-)

POWOLNOŚĆ: Powolność jest najczęściej wykonywana, gdy chcę usunąć część w zespole, gdy manipuluję szybkimi wiązaniami (Ctrl przeciągnij i upuść, automatyczne wiązanie, które jest w porządku) i gdy chcę zmienić długość części skonfigurowanej jako rodzina części.

piszesz, że powolność jest skończona, zwłaszcza gdy chcę usunąć kawałek

Jeśli ta część jest częścią łańcucha ograniczeń

Oczywiste jest, że dziennik będzie próbował rozwiązać, więc oblicz instrukcję, która znajduje lub nie

Więc w tym przypadku, moim zdaniem, jedz dużo barana 

Zobacz między innymi ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=2Ai7iJNYQMI

Zobacz również ten link Technika montażu Zrozumienie stopni mobilności

http://forum.solidagora.com/techniques-assemblages-contraintes-t61.html

@+

1 polubienie

Witam, zaktualizowałeś komputery, ale czy zapisałeś swoje pliki w SLD 2015? ponieważ pliki zostałyby zmniejszone. Przecież wiem, że posiadanie maszyny wyścigowej to niestety nie wszystko, bo oprogramowanie nie jest zaprogramowane tak, aby zabrać wszystko, czego by potrzebowało... Niestety...  

Powodzenia

5 polubień

Małe pytanie, na które wydaje się, że nie zostało poruszone... Jaką masz kartę graficzną? Możesz mieć pamięć RAM, spację itp itp. Ale jeśli karta graficzna nie podąża za nim, solidworks tego nie polubi

4 polubienia

Aby uzupełnić odpowiedź na pytanie@coin sterowniki graficzne są aktualne zgodnie z zaleceniami SolidWorks?

Zobacz tutaj: http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Czy RealView jest wyłączony?

Zobacz tutaj: http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_turning_on_realview_graphics.htm

I może być interesujące wykonanie testu wydajności:

Menu Start> Test wydajności SolidWorks 2015 > SolidWorks

I możemy porównać z filtrami z równoważnymi maszynami tutaj:

http://www.solidworks.com/sw/support/shareyourscore.htm

Zobacz także tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/support/8927_FRA_HTML.htm

3 polubienia

Witam wszystkich,

Poświęciłem trochę czasu, aby zobaczyć zaproponowany film i niestety wszystkie ustawienia, które oferuje, niczego nie zmieniają.

Zadałem sobie trud, aby przetestować go w trybie awaryjnym na poziomie karty graficznej, to nie sterowniki do obudowy.

W razie potrzeby jest to tylko materiał i nie miałby wyboru.

@G. Rzeczywiście, nie chodzi o to, że mój komputer ma zasoby, które solidworks użyje poprawnie.

Dziękuję wszystkim osobom, które starały się znaleźć rozwiązanie mojego problemu, gdyby nie było problemu z poufnością mojego badania, wysłałbym kompozycję na wynos :-(

Miłego dnia.

@Clementine, możesz zamknąć temat ;-)

Właściwie nie chciałbym zamykać, ponieważ wczoraj po długiej dyskusji z działem IT dowiedziałem się, że ze względów finansowych nie wszystkie komputery w biurze mają prawo do z pewnością ważnej opcji.

Firma Solidworks zasugerowała zainstalowanie dysków twardych SSD, których obecnie nie mamy.

Powinniśmy go wymienić na moim komputerze, aby sprawdzić, czy działa lepiej, ale nic pewnego.

Pozostawiam więc ten temat otwarty, aby dać odpowiedź po zmianie.

Dziękuję

1 polubienie

Witam wszystkich, mam ten sam problem i szukam od jakiegoś czasu. 

Używam Macbooka pro 2018 13''  z partycją Windows (bootcamp). 

Zasadniczo solidworks był niezwykle wolny, udało mi się rozwiązać ten problem, optymalizując go w ustawieniach. Jednakże, gdy chcę dodać część lub wiązanie, pozostaje on bezpośrednio w tyle, a okno solidworks "dostosowuje się" (naprawdę nie wiem, jak to wyjaśnić). W końcu spróbowałem za pomocą solidworks RX uruchomić jeden z trybów awaryjnych. I to właśnie ten: "uruchom ignorując ustawienia w narzędziach / opcjach", który mi pomógł! Koniec z problemami nawet w zespołach !! Próbowałem więc wziąć dokładnie wszystkie te parametry dla mojego solidworks, ale nawet z tym nie mogę uzyskać tego samego wyniku (jest jeszcze gorzej niż wcześniej). 

Podsumowując, nie wiem, co dokładnie robi ten tryb awaryjny poza podstawowymi parametrami, ale jeśli ktoś wie, jak przetransponować WSZYSTKIE parametry tego trybu awaryjnego do "podstawowego" solidworks, byłaby to dla mnie ogromna przysługa! Z góry dziękuję i mam nadzieję, że niektórych z was oświeciłem! 

capture.png

Witaj Damien

Lepiej jest stworzyć własną prośbę , ponieważ kopanie tematu 2016 jest zdecydowanie odradzane. Dzieje się tak, aby tematy były z czasem czytelne dla każdego.

Po utworzeniu nowego tematu po prostu go edytuj i usuń tekst z powodem.

Pozdrowienia

3 polubienia