Witam
Chcę skorzystać z funkcji Kopiuj treść, ale niestety jestem ograniczony do 25 kopii? Czy jest to maksimum, czy można zmienić maksymalną liczbę funkcji?
Czekamy na Twoją opinię
Witam
Chcę skorzystać z funkcji Kopiuj treść, ale niestety jestem ograniczony do 25 kopii? Czy jest to maksimum, czy można zmienić maksymalną liczbę funkcji?
Czekamy na Twoją opinię
Na SW2016 mam również krok dostarczony przez klienta, w którym przesuwam 152 ciała za pomocą funkcji przenoszenia/kopiowania.
Funkcja jest realizowana bez żadnego problemu (nawet jeśli jest nieco długa)
Czy używasz funkcji z 25 ciałami, aby poruszać się tylko raz, czy 25 razy funkcji z 1 ciałem, aby poruszać się w 25 kierunkach?
Jaką maszynę, konfigurację komputera posiadasz?
Czy nie byłby to problem z wydajnością maszyny?
Witam
Dlaczego nie zrobić prostego liniowego powtórzenia...
Łatwiejsze korzystanie z tej funkcji (od punktu do punktu) niż ręczne wprowadzanie wymiaru... Ponieważ jest to projekt wstępny, odległość między osiami będzie musiała się przesunąć.
Tak, ale możesz zwymiarować swoje ściegi (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) i połączyć wymiar w powtórzeniu, dzięki czemu jeśli zmienisz środek na środek, powtórzenie nastąpi.
Próbowałem dobrze, ale nie wiem, jak połączyć wymiar szkicu w liniowej funkcji powtarzania....
Kiedy chcesz umieścić wymiar w funkcji powtarzania, klikasz na swój szkic, który powinien wyświetlić wymiar, a następnie klikasz na niego, a tam zostaną one ze sobą połączone.
Cóż, to jest dokładnie to, co próbowałem zrobić, ale nic się nie dzieje, gdy klikam na szkic w drzewie, aby móc wyświetlić żądane wymiary...
Czy włączyłeś moment 3D?
Zgadzam się z Cobra + łatwo wykonać powtórzenie za pomocą kontrolowanego żebra lub nawet funkcji powtarzania za pomocą szkicu, po prostu wykonaj w swoim 1. szkicu pôint w każdym żądanym miejscu powtórzenia. Następnie wybierz ten szkic. A jeśli chcesz zmodyfikować swój szkic pod kątem odległości od środka.
Cóż, przepraszam, ale nie mogę tego zrobić....
Ponadto jest to wymiar pilotowany, ponieważ wynika z konstrukcji mojego szkicu....
Kiedy edytujesz szkic za pomocą żebra i edytujesz to żebro, poniżej stylu D1@esquisse1 powinien znajdować się link, który kopiujesz i wklejasz w miejscu, w którym chcesz umieścić żebro powtórzenia, ale z = z przodu.
Sbadenis -> tak, dobrze znam ten manewr, ale niekoniecznie dostosowany w moim przypadku....
Cobra -> Problem polega na tym, że nie mogę wybrać linku ani niczego innego .... ponieważ wymiar jest kontrolowany (wymiar 119,47) (wynikający z moich linii szkicu, które zarządzają moimi odległościami od środka)
Czy możesz opublikować swój artykuł, a ja zrobię ci samouczek?
W załączeniu jest mój kawałek.
Celem jest zatem powtórzenie płaskiego odcinka 40x10, z odległością od środka zgodnie ze szkicem 17.
Witam
Odpowiedzi udzielił Ci już @ac cobra 427, ale możesz ją źle zinterpretować...
W menedżerze funkcji kliknij prawym przyciskiem myszy "Adnotacje", a następnie "Pokaż wymiary funkcji".
Stwórz swoją liniową powtarzalność.
W polu, w którym wprowadzana jest odległość, wpisz "=" i kliknij żądany wymiar.
To samo możesz zrobić z liczbą powtórzeń.
Potwierdzić.
Pozdrowienia.
Cholera, ja jestem pod rokiem 2016, a ty jesteś pod rokiem 2017 lub 2018. Szybko zrobiłem małą rzecz o 2016 roku z małym samouczkiem
Doskonały!!!!
Dobrze jest móc znaleźć rozwiązanie z kilkoma ekspertami!!
Jeszcze raz dziękujemy!