Jestem na solidworks 2017, wszystko szło dobrze, ale od wczoraj nie da się zrobić widoku przekroju w żadnym zespole (na rysunku). Kiedy rysuję linię cięcia i akceptuję, nie tworzy się widok przekroju, a co gorsza, nie mogę wykonać żadnej innej czynności, strzałki cięcia pozostają niebieskie. Kiedy wpisuję escape, pojawia się wyskakujące okienko: "bieżąca operacja nie może zostać przerwana lub dokument nie jest w tej chwili dostępny".
Całe 2 dni, że szukam w google i nie ma podobnego przypadku. Próbowałem:
- aby zmienić jakość obrazu/wydajności
- Uruchom ponownie komputer
- przymierzyć inne zestawy
- odczekaj 2 godziny
Nic nie pomaga, jestem zdesperowany.
Zauważ, że nadal mogę tworzyć widoki detali i przerwy, ale błąd występuje również, jeśli pytam o właściwości widoku (w menedżerze) lub jeśli tworzę głęboki widok przekroju.
Jakiś pomysł?
Miłego dnia wszystkim.
P.s: przepraszam za jakość obrazu, to zdjęcie zrobione w moim miejscu pracy. Mogłem wypróbować tę radę tylko w ciągu dnia i w ciągu tygodnia. Dziękuję
Nie bądź zdesperowany, nawet jeśli jest to rozpaczliwe, zgadzam się! Wersja 2017 nie jest tak stara, że masz z nią problemy! powiedz nam, którą wersję systemu Windows masz na swoim komputerze
Małe pytanie: czy na innych rysunkach z tego typu cięciami udaje Ci się je ponownie otworzyć i aktywować funkcję cięcia.
Mogę otwierać klipy z cięciami, ale nawet w tych klipach nie mogę utworzyć nowego cięcia ani edytować tego cięcia.
Niestety, nie wolno mi przesłać Państwu dokumentu i planu, ponieważ są to dokumenty poufne w branży. Zawsze mogę spróbować zapytać szefa, ale nie jestem pewna, czy się zgadza.
Podjąłem próbę naprawy solidworks: nie powiodła się
I zła wiadomość, odinstalowałem 2 aktualizacje systemu Windows i nic to nie zmienia.
Należy jednak pamiętać, że istnieje 3. aktualizacja systemu Windows (KB 4577266), która również pochodzi z 11 września, ale nie mogę jej odinstalować (niemożliwe).
Nikt nie miałby innego rozwiązania niż odinstalowanie i ponowne zainstalowanie całego oprogramowania?