SW2018/Funkcje/Powtarzanie obszaru/Problem ze stabilnością

Dobry wieczór

Stosuję powtórzenie predefiniowanych cięć. Ustawiając i weryfikując liczbę powtórzeń, wszystko działa;

Jednak funkcja jest błędna; Zmienne w bloku "Prezentacja powtórzenia" uległy zmianie, gdy wrócimy do funkcji.

Czy to błąd, czy o czymś zapomniałem? Załączone zdjęcia

Dziękuję za ewentualną pomoc.

Szczerze

Didier

capture.zip

Witam

Osobiście mam dokładnie ten sam problem. Kiedy próbuję wykonać kratę lub balustradę z blachy perforowanej, zjawisko również występuje. Sprawdzam poprawność funkcji, następnie wykonuję kolejną funkcję (dowolną funkcję) i tam powtórzenie się myli i kiedy wraca do niej, parametry się zmieniły.

Nigdy nie znalazłem przyczyny, myślałem, że to z powodu liczby zdarzeń, ponieważ wygenerowało to wiele usunięć materiału, ale w twoim przypadku liczba ta nie jest wysoka.

Więc to ci nie pomaga, ale nie jesteś sam :-)

Klasa A+

Hubert

Cześć Didier

Czy możesz zamieścić swoją część, poszukam bo mam wersję 2018?

I niech moc będzie ze mną ;-) nie jest Obiwanem

Czekam na to co widzę:

1°) Chodzi o to, że najwyraźniej twój obszar przeznaczony do powtórzeń jest mniejszy niż struktura kratowa. Normalnie wszystko powinno być iclus w okolicy, a nie częściowo okrakiem moim zdaniem. Musisz wykonać drugi szkic dla swojej linii prowadzącej powtórzenia lub w tym samym szkicu, który definiuje twoją powierzchnię (ale umieść linię prowadzącą jako "linię konstrukcyjną", powinna działać)

2°) Nie mówisz, aby usunąć wystąpienia, które nie powinny się powtarzać (por. wystąpienie, aby pominąć).

3°) powinniśmy zobaczyć występowanie następujących funkcji, w tym przypadku [Ruch ciała, kopiowanie],  a następnie [Połącz]

Do Plutarcha

Witam

Dziękujemy Wam obojgu za opinie.

W takim przypadku konieczne jest zarządzanie zdarzeniami, które mają zostać pominięte.

Wciskam testy i wracam na forum, jeśli mam jakieś problemy.

Z poważaniem

Didier