SW2020 kontra ...?

Witaj społeczności,

Czy istnieje wersja po SW2020, która uzasadniałaby jego wymianę, przynajmniej pod względem wydajności i stabilności?

Przegląd Twoich opinii i doświadczeń związanych z przejściem z jednego roku 2020 do drugiego może rzucić trochę światła na wiele rzeczy.

Dziękuję.

Witam
Trudno mi odpowiedzieć, ale wszystkie mają mniej więcej błędów.
Do tej pory miałem tylko lata 2021 i 2022 (2023 na początku przyszłego roku), ale skłaniałbym się do stwierdzenia, że rok 2021 był nieco bardziej stabilny.
Jeśli chodzi o ogólną wydajność, trudno będzie mi odpowiedzieć, ponieważ nakładki bezpieczeństwa na naszych stacjach roboczych szkodzą ogólnemu funkcjonowaniu oprogramowania. Zasadniczo, w iso poste przeszliśmy od wyniku około 80 s (test wydajności SW) do ponad 110 s (wróciliśmy do 80 s, ale w tej chwili to się zmienia).
Teraz, jeśli jesteś na podstawie umowy serwisowej, równie dobrze możesz powiedzieć, że nie płacisz za nic, jeśli nie korzystasz przynajmniej z wersji n-2 w porównaniu z obecną wersją główną (a nawet n-1 byłaby bardziej odpowiednia).
W każdym przypadku w przypadku produkcji oprogramowania nie należy instalować wersji starszej niż SP3, chyba że dział IT zezwala na aktualizację w ciągu roku, w którym dostawcy usług są wydawani. U nas systematycznie pracujemy nad wersją n-1 w SP5.

3 polubienia

Witam;

Zacznij od sprawdzenia kompatybilności sprzętu komputerowego z docelowymi wersjami...
Jak mówi @Cyril_f, jest to prawie " osobiste " uczucie stabilności jednej wersji w porównaniu z drugą. Jesteśmy w 2022_sp4 na wszystkich naszych komputerach, a rezultatem jest... Zmienny...
Nie przełączaj się jednak na wersję niższą niż SP4 i radziłbym nie korzystać z wersji z bieżącego roku...

Pozdrowienia.

1 polubienie