Automatyczne przełączanie z Menedżera właściwości na Menedżera funkcji

Witam

Po rozpoczęciu modyfikowania funkcji bibliotecznych przeszedłem małą zmianę interfejsu, która była dość niepokojąca.

Kiedy klikam wiersz, zwykle menedżer właściwości otwiera się automatycznie, a gdy klikam esc, wracam do trybu menedżera funkcji. Nie da się jednak przełączyć automatycznie, muszę ręcznie przełączać się między Funkcją a Menedżerem właściwości, niezależnie od tego, czy chodzi o integrację funkcji, czy wybór obiektu... Przyznam, że trochę mnie to denerwuje...

Szukałem w opcjach, nic nie mogłem znaleźć, ktoś będzie miał cudowne rozwiązanie??

Dziękuję

Jeśli wcześniej tak się nie stało, przywróć ustawienia (. SLDREG) w Start/Wszystkie programy/SolidWorks/Narzędzia SolidWorks/Kreator , aby skopiować ustawienia.

Jeśli wcześniej wykonałeś kopię zapasową, oczywiście !!

1 polubienie

Tak samo Benoit,

Aby przetestować bez psucia wszystkiego, po prostu  zmień nazwę oprogramowania

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks xxxx

Jeśli to niczego nie poprawi, przywróć oryginalną nazwę...

7 polubień

Niestety jako nowicjusz nie wiedziałem, że możliwe jest utworzenie kopii zapasowej moich ustawień... Zamierzam go teraz stworzyć!!

Niestety, ponieważ nie zrobiłem tego wcześniej, a nie chcę wszystkiego resetować, nadal szukam cudownego pola do odznaczenia/odznaczenia:(

1 polubienie

Witam

Czy nie byłby to problem z powodu podziału ?

Na przykład zarządca nieruchomości byłby ukryty na dole ?

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Split_Panel_Display.htm

@Joss

Poczekaj, aż rozwiążesz problem, aby wykonać kopię zapasową. Szkoda byłoby zrobić to 2 razy ;-)

1 polubienie

Wstyd odpowiedzieć...

W rzeczywistości opcja zaznaczenia / odznaczenia znajduje się w: Opcje / Opcje systemu / Ogólne / Automatycznie pokaż menedżera nieruchomości (czyli na samym pierwszym poziomie opcji...).

Przepraszam, nie szukałem wystarczająco... Nawet jeśli wydaje mi się to dziwne, mam problem od około 1 godziny i nie dotykałem opcji systemowych w ciągu dnia... W każdym razie... Problem rozwiązany, dzięki społeczności za odpowiedzi!

Witam

Należy pamiętać, że ten plik kopii zapasowej utworzony za pomocą narzędzia Solidworks powinien być używany tylko w bieżącej wersji (na przykład 2014).

Po przełączeniu na nowszą wersję zdecydowanie zaleca się ponowne ręczne sprawdzenie wszystkich opcji i ponowne zapisanie opcji tej nowo zainstalowanej wersji.

Cédric powiedział:

1 polubienie