Kontynuując moje badania, musisz sprawdzić, czy symbol jest nadal czytelny w innych postach. Czcionka używana przez Twój komputer, na przykład Twój podwykonawca nie będzie jej miał i może zobaczyć "#" lub coś w tym rodzaju zamiast symbolu. I to otwierając slddrw, dxf, a nawet pdf swojego planu.
W rzeczywistości mój symbol jest wykonany z czcionki Century Gothic, ale rzeczywiście, nie wiem, czy podwykonawca będzie w stanie go odczytać. To powiedziawszy, zwykle wysyłam swoje plany w formacie pdf, dxf lub dwg, więc nie powinno to stanowić problemu.
Nie jestem tego taka pewna, ale nie jestem pewna swojego ruchu! :)
Podczas konwersji rysunku (slddrw) na format dxf lub dwg adnotacja lub wymiary pozostają rzeczywistym tekstem i nie są przekształcane w bloki szkicu lub elementy. Można je edytować.
To samo dotyczy plików PDF, ogólnie rzecz biorąc, możesz skopiować/wkleić tekst pliku PDF. Bardzo praktyczne, gdy chcesz przetłumaczyć dokument za pomocą Tłumacza Google.
Ponieważ PDF jest "zdjęciem", nie sądzę, aby sprawiało mu to jakiekolwiek problemy. LF
Aby go skopiować/wkleić, prawdopodobnie go nie rozpozna. Lecz do przeczytania i wydrukowania planu powinien zostawić go takim, jakim jest
Z drugiej strony, w przypadku DWG i DXF, jeśli nie ma czcionki, nie bardzo widzę, jak może to zrobić.
To powiedziawszy, aby odpowiedzieć na początkowe pytanie, dlaczego nie używasz tego symbolu, który jest do tego stworzony? Czy nie ma go już na Sldw2014?
@coin37coin, pliki pdf (generowane przez oprogramowanie) nie są zwykłymi obrazami, dlatego możesz skopiować/wkleić tekst.
@lespetitspieds, czy możesz dołączyć plik DXF i plik PDF z symbolem i tekstem za nim? Powiemy Ci, czy potrafimy to przeczytać!
@s.b, wygląda na to, że tego symbolu nie ma w tabeli znaków specjalnych, najlepsze, co widziałem, to kwadrat z przekątną, ale ta przekątna nie wystaje z kwadratu.
@Benoit.LF: Tak, ale tak. Robisz zdjęcie w momencie "T" i wysyłasz.
Widzę plik PDF jako wydruk. Z tą różnicą, że zamiast na papierze, masz to w wersji cyfrowej. A może nie zrozumiałem wszystkiego w formacie PDF? W każdym razie byłbym bardzo zdziwiony, gdyby symbol nie pozostał ;-)
To powiedziawszy, zostaniemy naprawieni, gdy @Lespetispieds dołączy plik PDF
@coin37coin, nie, PDF nie jest prostym obrazem, jest "inteligencja" w PDF, jak na przykład i jak mówi @Benoit.LF , skopiuj tekst, który jest w pDF, co nie byłoby wykonalne, gdyby był to tylko obraz.
A kiedy kopiuję i wklejam tekst z pliku PDF, nie mogę zachować symbolu, gdy wklejam go do słowa lub wyszukiwania w Google. A do tego z różnymi wynikami!
Jeśli celem jest "tylko" zrobienie adnotacji wskazującej rozmiar rury, ze swojej strony wykonałbym blok integrujący ten symbol, w połączeniu z adnotacją do zapisania wymiaru.
W rzeczywistości chodzi głównie o umieszczenie w tabeli przepływu.
Więc jeśli nie pojawi się w dxf, to jest do bani!
W przypadku zapisanej wersji pdf jest dziwnie, u mnie też jest wada wyświetlacza. W związku z tym pb jest tworzony bezpośrednio podczas generowania pliku PDF. Spróbuję jeszcze raz, majstrując przy ustawieniach.
Arfgh w barach... A co myślisz o symbolu "ukośnego w ramce", który zaproponowałem wczoraj, a który znajduje się w znakach specjalnych programu Word? Przyznaję ci, że nie jest doskonały. :/
ten w tej samej czcionce Segoe UI Symbol wydaje się najbardziej odpowiedni, ponieważ jest to kwadrat z prostym paskiem [|] i można je znaleźć w sekcji Różne informacje techniczne (podzbiór) (tutaj w zwykłym tekście (AltGr+5)crochet_ouvert (AltGr+6)więcej (AltGr+°)crochet_fermé)