Trudna symetria

Witam

Nie mogę zrobić symetrii z powierzchni utworzonej przez wygładzenie, ale nie widzę żadnej skazy na szkicu prawej płaszczyzny lub źle widziałem...

Załączam mój kawałek, w tym zrzut ekranu z niebieską stroną, co jest problematyczne.
Jestem pod SW 2017

Z góry dziękuję.
Odrębność

szklany dach. SLDPRT (174.4 KB)

Dobry wieczór, myślę, że to pochodzi z twojej płaszczyzny symetrii.
Dobranoc
Fred

1 polubienie

Dobry wieczór

Wygładzanie nigdy nie jest zbyt czyste, więc twoja płaszczyzna nie jest płaska (zwłaszcza gdy nie masz krzywych prowadzących)...

Obejście problemu:
Zrób bossa w przeciwnym kierunku, wykonaj swoje wygładzanie (z połączeniem powierzchni tnaagent i scaleniem wyniku), usuń materiał, usuń materiał, aby usunąć materiał umieszczony na początku, wykonaj symetrię (to bardzo głupie, ale początkowy materiał musi zmusić SW do czystego łączenia objętości).

Czysty roztwór:
Umieść krzywe prowadzące tak, aby wygładzenie nic nie robiło, a twarz, która powinna być płaska, była naprawdę płaska (musi to być możliwe, ale powodzenia...)

Życzymy miłego lotu do Ciebie

1 polubienie

tak, rzeczywiście, ale nie widzę gdzie!

Dzięki za obejście problemu.
Cóż, przetestuję to i odezwę się do Ciebie

Udało mi się zastosować metodę obejścia, krzywe prowadzące nie działały.

Dziękuję

Dobry wieczór

Małe przyczyny, wielkie skutki...

W szkicu wygładzającym1 rzekomo pionowy segment nie jest całkiem pionowy.
Dodanie krzywych prowadzących nie zmieni sprawy, jeśli wszystkie segmenty szkiców profilu nie są współpłaszczyznowe.
Po skorygowaniu tego "szczegółu" segmentu niepionowego, powierzchnia ciała staje się płaska i możliwa jest symetria. Nawet bez krzywych prowadzących.

Ogólnie rzecz biorąc, rygorystyczny projekt wykorzystuje całkowicie ograniczone szkice.
O tej właściwości świadczy kolor wszystkich encji. Szkic1 był niebieski...

Pozdrowienia.

4 polubienia

Rzeczywiście, masz rację, sprawdziłem przepraszam, że tego nie zauważyłem.