Symetria niemożliwego wygładzenia

Witam 

Wydaje mi się, że nie mogę symetryzować funkcji wygładzania (patrz część w czerwonym załączniku) w odniesieniu do płaszczyzny przedniej.

Co może być przyczyną tego problemu?

Ponadto małe ikony "->" podążają za niektórymi z moich funkcji/szkiców w procesie tworzenia, odkąd próbowałem uzyskać tę symetrię. Co oznacza ten symbol?

Z góry dziękuję

probleme_symetrie.jpg

Witam

Jeśli się nie mylę, znak "->" wskazuje, że istnieje zewnętrzny link do części

Aby symetria działała w części, jeśli jest to część, symetria wygładzania musi dotykać elementu 3D, jak w przykładzie

290415_1537.jpg
3 polubienia

Centor, dokładnie o symbolu "->"

Interesujące może być stworzenie symetrii ciała, a nie funkcji.

4 polubienia

Witam

Wartość -> oznacza, że masz odwołanie zewnętrzne. Czy zrobiłbyś symeryzm na zgromadzeniu? W tym przypadku mogła zostać użyta płaszczyzna należąca do innej części lub zespołu, która generuje ten symbol.

Jeśli znajdujesz się w pomieszczeniu, w którym chcesz wykonać symetrię, spróbuj zamiast tego zastosować symetrię ciała, a nie symetrię twarzy lub funkcji. Tak jest prościej. Jest to zarządzane w funkcji Symetria, musisz rozwinąć moenu "Ciało ma być symetryczne" dostępne tylko przed walidacją funkcji. W Twoim przypadku odznacz "Scal woluminy".

Edit: trochę za długo na odpowiedź, zgodnie z moimi kolegami z klasy! :)

6 polubień

Zapomniałeś o mierniku sa, wtedy możesz bez zbędnych ceregieli usunąć dodatkową część funkcji ;)

Zobacz załączony plik, usunąłem dodatek usuwając materiał :)

290415_1538.jpg
1 polubienie