Niestety, obawiam się, że nie masz wyboru. Te 2 monety mają różne identyfikatory, więc kursy nie będą podążać.
Z drugiej strony, aby zaoszczędzić trochę czasu, możesz aktywować opcje funkcji symetrii, w szczególności przywrócenie wymiarów oryginału (co z pewnością już zrobiłeś!!). Zobacz obraz
Osobiście, gdy mam problem z rysunkiem, przeciskam go bezpośrednio... Nie jest to zbyt katolickie rozwiązanie, ale w zasadzie rejestruję swojego posła do PE w .dwg i pracuję na Autocadzie... Fakt, że wszystkie żebra idą od MEP do montażu, może być bardzo dobry, ale czasami... Jak ciężkie (żeby nie powiedzieć s****) !!
PS: możesz też kopiować i wklejać, działa to w obie strony, z Solidworks do Autocad i z Autocad do Solidworks.
Mój poseł do PE jest w porządku, żebra są bardzo dobre, ale obawiam się, że chcę wziąć posła, do którego dołączyłem, i uczynić go symetrycznym, tak prosto, jak to tylko możliwe.
jeśli maksymalna liczba wymiarów pochodzi z modelu 3D (za pomocą funkcji "obiekty modelu"), możesz utworzyć kopię swojego MEP i zmienić w nim część (według pliku / otwarcia / odniesień)
Jeśli twoja symetria jest dobrze wykonana, a twój symetryczny element przyjmuje elementy oryginału (jak powiedział Benoit.LF ), nie powinieneś mieć zbyt wiele pracy.
W przeciwnym razie musisz zrobić to wszystko od nowa. :(
Zrobiłem test powrotu do oryginalnego rysunku poprzez zmianę orientacji odniesienia do części symetrycznej i to w ogóle nie pomaga (przynajmniej dla wymiarów z 3D)! Pomimo powiązania między oryginalną częścią a częścią symetrii (przez opcje symetrii), Wszystkie żebra stają się chwiejne! Jest jednak bałagan!
W narzędziach jest więc podmień model, spróbuj, a zobaczysz, że w tym przypadku jest prawie idealny =)
Jestem jeszcze w 2013 roku, nie wiedziałem o tym stanowisku.
Być może został stworzony na potrzeby tego przypadku...
Zrobiłem test wznowienia oryginalnego rysunku poprzez zmianę orientacji odniesienia do części symetrycznej i wcale to nie pomaga (przynajmniej dla wymiarów z 3D)
Wszystko zależy od ilości i rodzaju wymiarów importowanych z modelu. Jeśli większość z nich pochodzi z 3D, wszystko, co musisz zrobić, to zaimportować je i umieścić w nowym MEP.
Wymiary utworzone w planie zawsze tracą swoje odniesienia, ale można je mniej lub bardziej łatwo połączyć.
Tak, przepraszam, zapomniałem wspomnieć, że byłem w 2014 roku
Oto mep stworzony za pomocą tej funkcji, zostawiłem go tak jak jest, abyś zdał sobie sprawę z tego, co trzeba jeszcze zmodyfikować, aby było na górze :p
Oto mep stworzony za pomocą tej funkcji, zostawiłem go tak jak jest, abyś zdał sobie sprawę z tego, co trzeba jeszcze zmodyfikować, aby było na górze :p