Symetria

Witam wszystkich,
Pracuję nad metalową obudową.
Szukam i nie mogę znaleźć, jak zrobić symetrię ukośną szefa.
Z góry dziękuję za odpowiedź

Okrągłe powtórzenie o 180° może załatwić sprawę.
W przeciwnym razie podwój symetrię i usuń istniejące funkcje, ale to nie jest świetne.

3 polubienia

Dziękuję.
Muszę być precyzyjny w tym temacie, ponieważ ten projekt musi być dobrze wyważony.

Witam
w przeciwnym razie być symetryczne względem płaszczyzny (lub ściany)

1 polubienie

Witam;
Jeśli to możliwe, zrzuty ekranu obudowy mogą pomóc nam lepiej zorientować się, które rozwiązanie należy rozważyć...

4 polubienia

Witam

Jest to całkowicie sprzeczne z faktem tworzenia symetrii.
Mówiąc dość ogólnie, jeśli musisz szukać " hacka ", aby stworzyć funkcję, nie rozumiem, jak możesz później postawić na precyzję :wink:

Potrzebowalibyśmy części do przeprowadzenia testów

Jednocześnie symetria jest z natury zrównoważona... Nie da się uzyskać dokładniejszej równowagi.

I nie brakuje sposobów na symetryczność w SW.

… Nie jestem taki pewien... mówimy tu o Solidworks. Prawdziwa symetria nie jest jego mocną stroną. :smile:
I nadal nie wiemy, nad czym pracować @Pascal_bospac (mechanicznie spawać, części, montaż, trochę jedno i drugie?)

Dla symetrii topologicznej trzeba symetryzować ciała, a nie szkice. Tam wielokąty będą symetryczne.

Według jego awatara powiedziałbym, że mechanicznie zespawane

Ale znam ekspertów od precyzji i majsterkowania, jeśli chcesz, dam kontakty kontaktowe :sweat_smile:

A poważniejsze, w 3D unikam symetrii tak bardzo, jak tylko się da. Ale gdy to jedyne rozwiązanie. Różne opcje luster sprawiły, że dwa lub trzy razy złapałem sytuację. Zmieniając ją po aktualizacji.
Znajduję rozwiązanie typu 180 obrotów, gdy tylko jest to możliwe

1 polubienie