Witam
Jakiś czas temu ściągnąłem H ISO 4017 GRADE A z Axemble.
Teraz otrzymuję komunikat o błędzie podczas próby uzyskania dostępu do tabeli rodziny: "Niewystarczająca ilość pamięci do wykonania operacji", a następnie "Rodzina części została utworzona w programie Excel 2007 i nie można jej otworzyć w programie Excel 2010".
Czy istnieje rozwiązanie?
1 polubienie
Witam, czy zmieniłeś plik podstawowy? Jeśli nie, musisz pobrać go ponownie.
gt22
2 Marzec 2015 09:46
3
Zobacz ten link
https://support.office.com/fr-ca/article/Utiliser-Office-Excel-2010-avec-des-versions-ant%C3%A9rieures-dExcel-2fd9ffcb-6fce-485b-85af-fecfd651a5ac?ui=fr-FR&rs=fr-CA&ad=CA#bm5
@+ ;-)
gt22
2 Marzec 2015 09:55
4
Rozwiązanie: weź swoją tabelę pod execl 2007, skopiuj ją i
wklej go do tabeli programu Excel 2010 i zapisz tę nową wersję
Jeśli nie ma konfliktu z nazwami (patrz poprzedni link)
To powinno działać
@+ ;-)
@.PL
Nie, plik podstawowy nie został przeze mnie zmieniony. (Albo kolega to zrobił...)
Czy istnieje inny sposób uzyskania dostępu do plików Excela tabel rodziny niż za pośrednictwem Solidworks?
"Niewystarczająca ilość pamięci do wykonania operacji"
Czy zrestartowałeś swój komputer?
Tak, zrestartowałem komputer i mam ten sam problem...
Nie ma innego wyjścia. Wskazane jest ponowne uruchomienie, w przeciwnym razie spróbuj otworzyć go za pomocą stacji roboczej z programem Excel 2007...
Przeszkadzałoby mi, gdyby trzeba było ponownie pobrać ten utwór. Trochę rozwinąłem plik Excela.
pl
2 Marzec 2015 10:10
10
A po restarcie, dopiero otwarcie SolidWorks i tego pliku, daje ten sam wynik?
pl
2 Marzec 2015 10:12
11
Jaka jest ostatnia zmodyfikowana data wentylatora systemu Windows?
pl
2 Marzec 2015 10:13
12
Pobierając plik, możesz sprawdzić, czy to rzeczywiście konfiguracja stacji roboczej jest problemem.
Problem polega na tym, że mogę uzyskać dostęp do tego pliku tylko przechodząc przez kartę ConfigurationManager. Więc nie mam żadnych informacji na ten temat
Otwieranie tabel rodzinnych innych elementów, które pobrałem ze strony, działa
pl
2 Marzec 2015 10:34
15
Mówię o pliku części, a nie o pliku Excela. Możesz spróbować wstawić tabelę programu Excel do rysunku, aby spróbować zapisać ją jako prawdziwy plik programu Excel.
Nie mogę zmieścić obrazu w rysunku. Wierzyłem w to...
pl
2 Marzec 2015 12:51
17
A priori należy skontaktować się z SolidWorks, jeśli trwa konserwacja, ponieważ część musi być uszkodzona. Zobacz ten link:
https://forum.solidworks.com/thread/57941
1 polubienie
Istotnie.
W takim przypadku ponownie pobiorę ten utwór.
Dziękuję wszystkim za pomoc.