Tabela szablonów

Witam

Używamy Solidworks 2018 SP 4.0

Ustaliliśmy własną tabelę szablonów (strata na zginaniu), wykonując wiele prób zginania.

Ostatnio, gdy tworzę część i stosuję tabelę szablonów, na przykład blachę ryflowaną alu 5052 1/4 z matrycą 50 mm, solidworks nie stosuje tabeli szablonów i część nie rozwija się, a solidworks wyświetla mi komunikat o błędzie ( Nie znaleziono tabeli obszaru zgięcia. Wybierz inny lub określ współczynnik -k)

Najśmieszniejsze jest to, że kiedy edytuję blachę i ponownie nakładam blachę na tę samą część, magia!! Rozwija się. ( Dziwne )

Czy ktoś wie, jak sprawić, by arkusz blachy został zastosowany bez konieczności wracania do jego edycji?

Załączyłem wam ten przykład.....

piece_qui_ne_se_deplie_pas.jpg

Solidworks 2018 SP 4.0 również i doskonale współpracuje z nami. Nie miałbyś problemu między stołem szablonowym a stołem składanym. Jeśli możesz dołączyć do nas stoły, mogę spróbować, jeśli mam 5mn.

1 polubienie

Witam

Ta tabela szablonów została zaprojektowana do użytku na różne sposoby. Czy jest to plik Excel? (Nie ćwiczę narzędzi z blachy). Jeśli tak, sprawdź rozszerzenie: jeśli rozszerzenie pliku to .xlsx, zapisz tabelę w formacie "skoroszyt excel 97-2003" i sprawdź, czy działa.