Tabela zmian Soliworks 2013

Cze wszystkim

Zdefiniowałem tabelkę zmian modelu w solidworks, mój problem polega na tym, że chciałbym ukryć pewne linie, czy jest to możliwe?

Czy możesz utworzyć tabelę Excela i przekonwertować ją na tabelę solidworks, rozszerzenie pliku "*.sldrevtbt"?

Dziękuję za pomoc

Witam

Czy wypróbowałeś prostą kopię tabeli programu Excel i wkleiłeś ją do rysunku?

Wydaje mi się, że to działa.

Witam

bezpośrednio w SolidWorks nie wydaje mi się, aby możliwe było ukrycie linii.

Możesz zapisać tabelę zmian w Excelu, więc myślę, że możesz to zrobić na odwrót, ale nie znalazłem jej. Należy złożyć wniosek o ulepszenie do SolidWorks na oficjalnej stronie internetowej.

Z drugiej strony, jeśli utworzysz program Excel, który przekonwertujesz na tabelę poprawek, tabelka zmian nie będzie zawierać ukrytych wierszy w programie Excel!

Jaki dokładnie jest cel?

Dlaczego nie utworzyć "tabeli ogólnej" zamiast "tabelki zmian" 

Problem z tabelą solidworks polega na tym, że nie możesz wybrać niektórych wierszy, albo zaznaczysz wszystko, albo możesz zmienić rozmiar pól, ale to wszystko.

A wstawienie tabeli Excela dla każdego posła sprawi, że będę zarządzać tak wieloma plikami, czego nie chcę.

Niemożliwe również tam, gdzie  nie znalazłem odpowiedniego procesu zmiany rozszerzenia pliku xls...

Witam

Tak, istnieje możliwość ukrycia wierszy w tabelce zmian:

1. Wybierz linie

2. W wyświetlonym menu kontekstowym wybierz funkcję "Ukryj/Pokaż" (symbol z ramką)

I to wszystko!

Jeśli chodzi o drugie pytanie, nie rozumiem o co chodzi.

@+

cacher_montrer.png
1 polubienie

Dziękuję Coyotte, ale twoja funkcja ukrywa wiersz, a nie linię, źle się wytłumaczyłem, w załączeniu jest obraz tego, co chcę zrobić, jest jaśniejszy

table_revision.jpg

Ponownie

Okej, to jest jaśniejsze.

Wyobrażam sobie, że liczba wierszy w tej tabeli będzie rosła w miarę postępów, a ostatnia linia "walidacji" będzie stopniowo rosła. Zgadza się?

@+

1 polubienie

Tak, zgadza się

Ponownie 

Niestety nie widzę żadnego innego rozwiązania, ale teraz albo nigdy, aby zgłosić swoje żądania do solidworks 

https://forum.solidworks.com/community/general/solidworks_world_2014_and_the_top_ten_list?view=idea#/?tagSet=1595

@+

1 polubienie