Automatyczna tabelka zmian w SolidWorks 2018

Cze wszystkim

Konfiguruję tabelkę automatycznych zmian od czasu, gdy SolidWorks i PDM 2018 na to pozwalają.

Uzyskuję bardzo dobre funkcjonowanie, gdy wprowadzam kolejne zmiany stanu, zwiększając moje poprawki za każdym razem z przepływu pracy. Tabela poprawek dobrze się zwiększa z wersjami A, B, C itd. (ustawione na maksymalnie 3 wiersze), data modyfikacji i imię osoby zatwierdzającej są aktualizowane, komentarz do wersji , który wypełniam w momencie przejścia, jest również bardzo dobrze aktualizowany. Super!

Z drugiej strony, jeśli dotknę mojej tabliczki zmian bezpośrednio na rysunku (tj. przed zmianą stanu na inkrementację mojej wersji), dodając ręcznie, klikając prawym przyciskiem myszy na tabelę "dodaj wersję" lub "dodaj symbol wersji"), znak * zostanie dobrze umieszczony w dodatkowym wierszu tabeli i w symbolu w oczekiwaniu na następny. rewizja. Ta operacja jest jak dotąd normalna zgodnie z pomocą PDM.

Ale kiedy zwiększam poprawkę faktycznie poprzez przejście w moim przepływie pracy, ta linia pozostaje na swoim miejscu, a tabela nie jest aktualizowana (symbol *, brak komentarza, data OK, przez osobę zatwierdzającą...).

Ponadto znajduję się z 4 liniami, podczas gdy ustawiłem maksymalnie 3 linie...

(Zobacz zrzut ekranu mojego planu testów w załączeniu)

Czy komuś udało się sprawić, by ta słynna automatyczna tabelka zmian działała idealnie?

Dziękuję! ;-)

Jean-François BOURGINE

table_de_revisions.jpg