Tabela rodziny części, która wychodzi z rysunku

Cze wszystkim

Stworzyłem (na przykład dla) rodzinę części, aby mieć tylko jeden model 3D dla całej rodziny części (w przypadku CHC ok. 150 linii).

Wszystko to działa bardzo dobrze, z drugiej strony chcę stworzyć plan dla tej rodziny (CHC) z widokiem na "typową",  wymiar długości "L" i wymiar średnicy "D" następnie mam obok mojego pokoju stół rodzinny do zrobienia jak na katalogu... działa bardzo dobrze, z wyjątkiem tego, że nie mogę wyświetlić całej tabeli na rysunku...

Idealnie byłoby mieć obok siebie 3 "kawałki" rodzinnego stołu z pionków (po około 50 wierszy każdy), aby zmieściło się to w moim planie, ale nie mogę tego zrobić... Czy masz rozwiązanie?

Obecnie kopiuję i wklejam swoje dane do "klasycznej" tabeli, ale powoduje to zerwanie linków i dlatego nie ma aktualizacji.

Z góry bardzo dziękuję!!

Laurent.

Zobacz ten link między innymi

To inny sposób patrzenia na to

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/famille-de-pieces-solidworks

@+

2 polubienia

Nie wiem, czy to odpowiada Twojemu problemowi, ale tabele (w tym nomenklaturę) można podzielić na kilka tabel.

4 polubienia

Nie, samouczek nie odpowiada na moje pb ... Niestety, wszystkie samouczki zajmują się tylko tabelami, które są wystarczająco małe, aby zmieścić się bezpośrednio na rysunku bez modyfikacji...

Jak podzielić stół rodzinny z pokoju na kilka stołów?

1 polubienie

Witam

Zrobiłem też krótszą rodzinę elementów, ale przechodzę przez wydawnictwo, to znacznie rozjaśnia pomieszczenie.

W przeciwnym razie klikniesz prawym przyciskiem myszy na linię 50 (strzałka pozioma) i podzielisz ją, co pozwoli ci mieć stół na kilka części.

sans_titre.png
2 polubienia

Mam nadzieję, że możesz wziąć do wypróbowania w montażu, zobaczysz jak to wygląda

vis_chc_emile_maurin_26000.sldprt

Aby podzielić tabelę (w nomenklaturze nie testowałem na tabeli rodzinnej), musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na tabelę i pojawia się polecenie "podziel" (http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_Splitting_BOMs.htm)

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale nic nie działa, ten stół rodzinny w pokoju w ogóle nie zachowuje się jak inne stoły... Dzielenie jest bardzo skomplikowane.

Czy masz rozwiązanie, aby automatycznie umieścić moje dane Excela w "klasycznej" tabeli?

Witam

Jeśli stół jest za duży drukujemy z obu stron. Z przodu kładziemy i reprezentację żeber, a z tyłu stół. Tabelę tę można zwinąć, jeśli okno w pliku excle jest otwierane i zwinięte podczas edycji rodziny części.

Opublikuj kolejne pytanie

@+

Konkretnie, jeśli utworzyłeś rodzinę części, jest ona automatycznie dostępna w programie Excel.

ale rozumiem twój problem, właśnie na to spojrzałem, umieszczasz swój kawałek na rysunku, klikasz go i importujesz > tabeli > rodzinę elementów.

I daje ci ramkę ze wszystkimi twoimi liniami, jakby to był prawie obraz i jest powiązany z arkuszem kalkulacyjnym Excel.

Więc tak, nie możesz go podzielić, a jeśli możesz, musisz dobrze znać Excela, aby podzielić okno na 3, ale nie sądzę, aby było to wykonalne.

Powiedziałbym ci, żebyś zrobił 2 arkusze

1 z tabelą, a drugi z planem i wymiarami referencyjnymi
może uda Ci się postawić swoją tablicę na pionowym A3

W przeciwnym razie innym rozwiązaniem tworzysz 3

1 kto jest od M2 do M12

1 kto jest od M14 do M24

1, czyli od M26 do M40

Lubię co.

Mam nadzieję, że znajdziesz rozwiązanie

Powodzenia i szczęśliwych świąt Bożego Narodzenia.

2 polubienia