Po wstawieniu do rysunku tabeli programu Excel składającej się z 3 kolumn i 12 wierszy chcę ją zmodyfikować i dodać 2 kolumny i 2 wiersze. Klikam dwukrotnie tabelę, która otwiera się za pomocą programu Excel i modyfikuję ją, wstawiając i dodając wiersze i kolumny. Jak dotąd jest dobrze, moja tabela wydaje się zmodyfikowana na stronie Excela. Gdy zamykam program Excel, aby powrócić do rysunku (w programie AutoCAD 2013), zmodyfikowane wartości wydają się zmodyfikowane, ale nie można zobaczyć nowych kolumn i pojawiają się nowe dodatkowe wiersze... (Tabela pozostaje w poprzednim formacie...) Jaką manipulację należy wykonać, aby pojawiły się dodane kolumny i linie?
Właśnie wypróbowałem to z Autocadem 2014, a aktualizacja dodatkowych kolumn i wierszy odbywa się poprzez dwukrotne kliknięcie tabeli programu Excel Autocad.
Czy udało Ci się dobrze wstawić tabelę, jeśli nie, czy mógłbyś dołączyć plik w wersji 2010 max, abym mógł zobaczyć, czy Twój plik robi to samo na moim komputerze.
Testowałem z programem AutoCAD 2014 i zauważyłem to samo zachowanie!
W rzeczywistości mam wrażenie, że AutoCAD zmienia rozmiar tabeli na podstawie ostatniej wypełnionej komórki tabeli w momencie tworzenia i podczas ponownego otwierania tabeli (CTRL+END w Excelu).
Rozwiązaniem jest zatem ponowne otwarcie tabeli Excela z programu AutoCAD po jej zamknięciu, tak aby ostatnia używana komórka została ponownie obliczona z uwzględnieniem ostatnich zmian.