Witam
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w stworzeniu tablicy wyników do frezowania kształtów.
Ze stołem do wiercenia środki szprych nie są rozpoznawane...
Czy wiesz, jak to możliwe?
Z góry dzięki!
Witam
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w stworzeniu tablicy wyników do frezowania kształtów.
Ze stołem do wiercenia środki szprych nie są rozpoznawane...
Czy wiesz, jak to możliwe?
Z góry dzięki!
Witaj Loic_R,
Zrobienie obrazu tak, jak chcesz, jest możliwe, ale nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer (SW2022SP4) jest przetwarzany. Sprawdza się dobrze przy otworach, do frezowania nie jestem pewien.
Następnie przechodzisz do wstawiania "tabeli do wiercenia, postępujesz zgodnie z instrukcjami, pojawia się Twoja tablica z wieloma opcjami, zobaczysz.
Oto link=>Tworzenie tabeli otworów - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS
I to =>Przykład : Korzystanie z tabel wierceń - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS
Informuj nas na bieżąco, @+.
AR.
Dziękuję za odpowiedź.
Rzeczywiście, udaje mi się zdobyć tego typu stół
Ale podłużny jest zdefiniowany tylko przez Ø C1, ale nie ma położenia drugiego Ø
Myślę, że aby " podłużne " były rozpoznawalne na stole do wiercenia, powinny być wykonane w staromodny sposób w 3D
=> Dwa oddzielne otwory i frez (usuwanie materiału prostokątnego) między dwoma...
Też tak myślałem, ale chciałem tego uniknąć.
Zacznę więc od nowa.
Dziękuję za pomoc.
Loïc
Możliwe jest również ręczne dodawanie otworów do istniejącej tabeli:
https://help.solidworks.com/2021/french/SolidWorks/sldworks/t_add_holes.htm?id=01ce22b73d164588b44a17029df61f5f#Pg0
Od Ciebie zależy, które rozwiązanie jest najmniej złe...
Dobra robota @sbadenis :
Ale bądź ostrożny, tylko środek rowka jest zwymiarowany...
I uważaj na tryb " Diagram tworzenia " rowka, wymiar środka łuku / środka łuku może być mylący na stole do wiercenia...