Tablica wyników SolidWorks

Witam

Mam kilka pytań dotyczących tablic wyników SolidWorks.

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest zmniejszenie wielkości tolerancji (ale tylko tolerancji!)

I drugie pytanie, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest umieszczenie pism w minuskułach (na przykład zamiast "PRZEZ WSZYSTKO" należy wpisać "PRZEZ WSZYSTKO" lub zamiast "DO NASTĘPNEGO" wpisać "Do następnego").

Dziękuję
Kevin.

W przypadku tolerancji w tabeli używane są te same ustawienia, co wymiary rysunku.

Jeśli chodzi o pisma święte, nie sądzę, żeby było to możliwe.

Są to kody, które będą odnosić się do pliku SOLIDWORKS, który zawiera tekst, który ma być wyświetlany.

Wydaje mi się, że nazwa tego pliku to "calloutformat".

1 polubienie

>W przypadku tolerancji w tabeli używane są te same ustawienia, co wymiary rysunku.

Tak nie jest, ponieważ nasze tolerancje kursów mieszczą się w granicach 0,6 rozmiaru wymiaru.

>Jeśli chodzi o Pismo Święte, nie sądzę, żeby to było możliwe.
Są to kody, które będą odnosić się do pliku SOLIDWORKS, który zawiera tekst, który ma być wyświetlany.
Wydaje mi się, że nazwa tego pliku to "calloutformat".

Tak, przeszukałem już ten plik od góry do dołu, wiem, że te wskazania odpowiadają zmiennej <hw-thru> jak również zmiennej <HOLE-DEPTH>, ale nie wiem, gdzie są zdefiniowane wartości dla tych zmiennych.

Dziękuję.

1 polubienie

Ktoś ma inny pomysł?
Dziękuję.

Tutaj znajduje się samouczek: http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/kb-sw/solidworks/piece-assemblage-mise-en-plan/editer-fichier-des-symboles-pour-le-percage.html

2 polubienia

Dziękuję.

A co z wielkością tolerancji?

Witam

Jeśli klikniesz na komórkę w tabeli zawierającą Twój wymiar, po lewej stronie masz możliwość dostosowania dokładności swoich tolerancji. (patrz zdjęcie)

Klasa A+

Dziękuję, nie chodzi o zmianę dokładności, ale rozmiaru (rozmiaru, wysokości) tolerancji.

Jeśli chodzi o mnie, to nie rozumiałem tego w tym sensie.

Wartości, np.: Ø4 +0,010 +0,005, pochodzą z Twojego 3D

Musisz je zmienić w swoim pokoju.

Ale możesz także normalnie zmienić ich wartości w lewym okienku

1 polubienie

Właśnie próbowałem, musisz ustawić czcionkę w 3D

Tabela jest dokładnie zgodna ze składnią wymiaru modelu

2 polubienia

Rzeczywiście, dziękuję!

Nigdy nie wyobrażałem sobie, że wielkość tolerancji na kartach wyników będzie zależeć od wielkości tolerancji w pliku 3D :o!

W oprogramowaniu wszystko jest w mniejszym lub większym stopniu sterowane przez 3D

Wykres wierceń działa podobnie jak wymiary zaimportowane z 3D

1 polubienie