Zadanie EPDM

Chciałbym utworzyć zadanie, które może po prostu utworzyć moją kopię w katalogu innym niż EPDM?

Czy ktoś kiedykolwiek to robił?

Czy jest to możliwe dzięki myEPDMtools?

Witam

Nie jest to możliwe w przypadku myPDMtools, ale jeśli jest to możliwe, musisz zajrzeć do poleceń Dispatch

Inny przykład użycia Dispatch : http://www.mcad.com/mcad-tech-blog/enterprise-pdm-dispatch-addin/

Jaki jest tego cel?

2 polubienia

Cel jest następujący.

W EPDM chciałbym, aby dział JAKOŚĆ (który posiada licencję EPDM Contributor) integrował i zarządzał następującymi dokumentami z EPDM:

• Procedury: (w formacie Word): dla tych dokumentów bez problemu mam WF i myślę, że z myPDMtools podczas walidacji powinienem być w stanie zrobić kopię dokumentu w formacie PDF w katalogu innym niż EPDM (*).
  • Szablony dokumentów (Word, Excel, powerpointy itp.), dlatego chciałbym zrobić kopię przy walidacji tego (zamierzam zrobić prosty WF myślę, że z 3 stanami: Create-Valid-Invalid) w katalogu poza EPDM (*).

(*) Dlaczego kopia Poza EPDM: ponieważ EPDM jest w naszym kraju "marginalny" i nie każdy jest wyposażony w licencję EPDM, cała firma musi mieć dostęp do wzorów dokumentów (zebranych w jednym katalogu dla całej firmy, z jedną kodyfikacją), a także do wszystkich procedur (zebranych w jednym katalogu na potrzeby EPDM). z jednolitą kodyfikacją).

Idealnie:

•  Gdy modyfikuję procedurę lub szablon dokumentu, zmodyfikowany plik (w wyniku walidacji po modyfikacji) zastępuje istniejący plik w katalogu innym niż EPDM.
  • Gdy unieważniam procedurę lub szablon dokumentu, unieważniony plik musi zostać usunięty w katalogu innym niż EPDM i musi ponownie utworzyć kopię inną niż EPDM, zmieniając jej nazwę na "filename-INVALID"

Witam

Powinno to być wykonalne, o ile masz trochę mistrzostwa w programowaniu makr.

U mnie wystarczy utworzyć zadanie w EPDM za pomocą edytora zadań (patrz zrzut ekranu)

Jeśli chcesz, aby ta funkcja była uruchamiana podczas przenoszenia WF, przypisz zadanie podczas przejścia.

sans_titre.png

Witam

Z PDM możesz utworzyć zadanie tworzenia plików PDF i zapisywania ich w kilku różnych miejscach... (patrz załączony plik).

Dlaczego w PDF, bo w naszym kraju tylko kilka stacji elektroenergetycznych jest wyposażonych w EPDM, a wiele osób musi zapoznać się z planami...

Mam nadzieję, że ci pomogłem.

Cdt

Eric

pdf-pdm.jpg

Witam

W załączeniu znajduje się przykład wysyłki, która kopiuje wybrane pliki z repozytorium.

To, co chcesz zrobić, jest możliwe dzięki Wysyłka

Dla plików PDF, jak mówi @frepo ze względu na zadanie PDM lub DocPublication.

Klasa A+ 

copyfile.zip
2 polubienia

Aby odpowiedzieć na @frepo:

Na razie nie zamierzam tworzyć plików PDF (ponieważ chcę zarządzać moimi szablonami dokumentów w EPDM i tworzyć ich kopię poza EPDM, aby cała firma mogła z nich korzystać)

Dla Twojej informacji, podczas walidacji naszych części produkcyjnych wykonujemy 4 konkretne zadania w katalogu innym niż EPDM:

• PDF od rysunku SolidWorks
  • Edrawing od rysunku SolidWorks
  • oczyszczalni ścieków z modelu 3D
  • z modelu 3D

Dzięki temu dział podwykonawstwa, ale także serwis posprzedażowy ma dostęp do wszystkich planów z BEM i może dostarczyć naszym podwykonawcom produkcyjnym niezbędne pliki bez konieczności oczekiwania na BEM.

@prossignol, dzięki za makro, przetestuję to w ciągu dnia.

2 polubienia

@flegendre i @frepo

Witam

Jak to się ma do tego, że EPDM przepisuje pdf obecny na wspólnym serwerze?

Jeśli przeciętny użytkownik ma otwarty plik pdf na swoim komputerze, czy EPDM jest w stanie nadpisać plik pdf, czy jest on zablokowany na piśmie, ponieważ jest odczytywany. Czy wystarczy po prostu ustawić katalog, w którym przechowywane są pliki PDF, jako tylko do odczytu (z wyjątkiem użytkowników EPDM, aby mogli generować pliki PDF)?

Czy istnieją bardziej subtelne ustawienia dla tego wspólnego repertuaru?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia

F. Roussel