Chciałbym utworzyć zadanie, które może po prostu utworzyć moją kopię w katalogu innym niż EPDM?
Czy ktoś kiedykolwiek to robił?
Czy jest to możliwe dzięki myEPDMtools?
Chciałbym utworzyć zadanie, które może po prostu utworzyć moją kopię w katalogu innym niż EPDM?
Czy ktoś kiedykolwiek to robił?
Czy jest to możliwe dzięki myEPDMtools?
Witam
Nie jest to możliwe w przypadku myPDMtools, ale jeśli jest to możliwe, musisz zajrzeć do poleceń Dispatch
Inny przykład użycia Dispatch : http://www.mcad.com/mcad-tech-blog/enterprise-pdm-dispatch-addin/
Jaki jest tego cel?
Cel jest następujący.
W EPDM chciałbym, aby dział JAKOŚĆ (który posiada licencję EPDM Contributor) integrował i zarządzał następującymi dokumentami z EPDM:
(*) Dlaczego kopia Poza EPDM: ponieważ EPDM jest w naszym kraju "marginalny" i nie każdy jest wyposażony w licencję EPDM, cała firma musi mieć dostęp do wzorów dokumentów (zebranych w jednym katalogu dla całej firmy, z jedną kodyfikacją), a także do wszystkich procedur (zebranych w jednym katalogu na potrzeby EPDM). z jednolitą kodyfikacją).
Idealnie:
Witam
Powinno to być wykonalne, o ile masz trochę mistrzostwa w programowaniu makr.
U mnie wystarczy utworzyć zadanie w EPDM za pomocą edytora zadań (patrz zrzut ekranu)
Jeśli chcesz, aby ta funkcja była uruchamiana podczas przenoszenia WF, przypisz zadanie podczas przejścia.
Witam
Z PDM możesz utworzyć zadanie tworzenia plików PDF i zapisywania ich w kilku różnych miejscach... (patrz załączony plik).
Dlaczego w PDF, bo w naszym kraju tylko kilka stacji elektroenergetycznych jest wyposażonych w EPDM, a wiele osób musi zapoznać się z planami...
Mam nadzieję, że ci pomogłem.
Cdt
Eric
Witam
W załączeniu znajduje się przykład wysyłki, która kopiuje wybrane pliki z repozytorium.
To, co chcesz zrobić, jest możliwe dzięki Wysyłka
Dla plików PDF, jak mówi @frepo ze względu na zadanie PDM lub DocPublication.
Klasa A+
Aby odpowiedzieć na @frepo:
Na razie nie zamierzam tworzyć plików PDF (ponieważ chcę zarządzać moimi szablonami dokumentów w EPDM i tworzyć ich kopię poza EPDM, aby cała firma mogła z nich korzystać)
Dla Twojej informacji, podczas walidacji naszych części produkcyjnych wykonujemy 4 konkretne zadania w katalogu innym niż EPDM:
Dzięki temu dział podwykonawstwa, ale także serwis posprzedażowy ma dostęp do wszystkich planów z BEM i może dostarczyć naszym podwykonawcom produkcyjnym niezbędne pliki bez konieczności oczekiwania na BEM.
@prossignol, dzięki za makro, przetestuję to w ciągu dnia.
@flegendre i @frepo
Witam
Jak to się ma do tego, że EPDM przepisuje pdf obecny na wspólnym serwerze?
Jeśli przeciętny użytkownik ma otwarty plik pdf na swoim komputerze, czy EPDM jest w stanie nadpisać plik pdf, czy jest on zablokowany na piśmie, ponieważ jest odczytywany. Czy wystarczy po prostu ustawić katalog, w którym przechowywane są pliki PDF, jako tylko do odczytu (z wyjątkiem użytkowników EPDM, aby mogli generować pliki PDF)?
Czy istnieją bardziej subtelne ustawienia dla tego wspólnego repertuaru?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrowienia
F. Roussel