Automatyczne zadania PDM

Witam

Automatyczne zadania w PDM do generowania plików DXF, PDF lub DWG przeszkadzałyby dwóm plikom, gdy pliki 2D mają wiele arkuszy.

Czy istnieje sposób, aby wygenerować tylko jeden plik, ale z kilkoma arkuszami?

Dziękuję

Witam

Spójrz na to przez ICI, wszystko jest wyjaśnione, a w szczególności ustawienie parametrów konwersji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję

Jeśli chodzi o mnie, wyraziłem się źle. Moje pliki PDF znajdują się w jednym pliku, podczas gdy DXF i DWG znajdują się w dwóch plikach.

Nie ma opcji "Dołącz wszystkie arkusze do tego samego pliku wyjściowego" dla DXF i DWG.

Ale czy jest coś jeszcze, aby to zrobić?

pdf.pdf

Czy w Solidworks, który obsługuje to zadanie, opcje eksportu dxf/dwg są skonfigurowane dla eksportu pojedynczego pliku w przypadku planu wieloarkuszowego (opcja systemowa/eksport/DXF/DWG)?

W przeciwnym razie w zadaniu konwersji sprawdź, jak jest ono skonfigurowane w formacie pliku wyjściowego / DXF, a następnie za pomocą przycisku opcji konwersji, wybór między pojedynczym plikiem a oddzielnymi plikami. To samo dotyczy formatu DWG.

Pozdrowienia

1 polubienie

W opcji systemowej/Eksport/ Nie mam formatu DXF ani DWG

A w moim zadaniu konwersji, nie można uzyskać dostępu do przycisku "opcja konwersji", jest on wyszarzony

W punkcie 1 otwierasz dokument, a następnie przechodzisz do opcji systemu i tam powinieneś mieć dostęp do DXF i DWG.

W przypadku punktu 2 nie wiem, dlaczego ten przycisk jest wyszarzony: problem prawny? opcja nie jest zaznaczona podczas tworzenia zadania? itd...

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję

W przypadku punktu 1 zrobiłem "Eksportuj wszystkie arkusze w pliku"

Do punktu 2 wciąż szukam

W "szczegółach plików wyjściowych" masz pole "zaawansowane opcje skryptów"

Jest to skrypt komputerowy, który obsługuje wszystkie opcje danych wyjściowych (dla wszystkich typów plików).

Musisz znaleźć obszar ustawień dxf/dwg i spróbować sprawdzić, czy jest jakaś opcja (np. "true", która oznaczałaby przejście do "false").

Uwaga: istnieje sposób na częste majstrowanie przy skrypcie (patrz na przykład rozwiązanie solidworks S-065303, które poprzez modyfikację skryptu pozwala upewnić się, że plik wyjściowy jest generowany z najnowszą wersją wszystkich plików solidworks zawartych w złożeniu/rysunku).

W przeciwnym razie zapytaj swojego ulubionego krupiera ;-)

1 polubienie