Edytor SolidWork 2D Rozmiar pliku

Witam

na komputerze z 32-bitowym systemem XP plik. Tworzony jest plik DWG (wersja 2014)

jeśli ten plik zostanie otwarty w tej samej wersji na 64-bitowym komputerze Seven, a następnie nieznacznie zmodyfikowany i zapisany, jego rozmiar zostanie pomnożony przez 4-5

Czy to normalne?

Witam, czy robiąc zapisz jako, coś to zmienia? W przeciwnym razie do 2D naprawdę polecam DraftSight (odpowiednik Autocada, ale darmowy), który jest bardzo kompletny.

Nie, nawet nie wprowadzamy zmiany, tylko zaznaczenie, więc plik nie jest faktycznie modyfikowany, ale kiedy robimy "zapisz jako", jego rozmiar jest 4-5 razy większy niż oryginał.

Jeśli wezmę ten nienormalnie duży plik z wersją XP i zrobię to samo ponownie (wybierz i zapisz), wróci do normalnego rozmiaru.

Ponawiam swoją propozycję, użyj DraftSight!

http://www.3ds.com/fr/produits-et-services/draftsight/telecharger-draftsight/

Najnowsza wersja nie jest już kompatybilna z XP, ale w razie potrzeby mam najnowszą kompatybilną wersję i działa dobrze na komputerach w warsztacie (stabilność itp.).

Dziękuję za informację, ale pytanie nie polega na tym, aby na razie zmienić aplikację, ale aby zrozumieć, dlaczego to powiększenie pliku pod 74bits, jest związane z tym środowiskiem?

3 polubienia

Nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, spróbuj skontaktować się ze sprzedawcą.

Nasz dealer mógłby odpowiedzieć na tego typu czysto techniczne pytanie....

Nie jesteśmy jedynymi, którzy używają twojego produktu w ramach XP i SEVEN, możesz mi powiedzieć?