Witam Kiedy wyjmuję plik z planem, zapisuję moje plany w formacie PDF i DXF w celu ich wytworzenia W przypadku tego samego planu plik PDF ma około 100 KB, a DXF 1000 KB. Chcielibyśmy zoptymalizować rozmiar pliku DXF, kiedy otwieram go na przykład za pomocą Draftsight i zapisuję w DXF 2000/2002, rozmiar pliku zmniejsza się o połowę, więc chciałem wiedzieć, czy nie ma prostszej, zautomatyzowanej metody Załączam plik do testów i obraz moich opcji nagrywania w solidworks Dziękuję
mniej niż 1 MB dla DXF nie jest ciężkie... Właśnie wysłałem na e-mail plik o rozmiarze 6,3 MB bez pb... Dlaczego miałbyś chcieć zmniejszyć rozmiar pliku?
Rzeczywiście, zależy mi na zmniejszeniu rozmiaru plików, ponieważ wysyłamy naszym podwykonawcom maile z dużą ilością ujęć czasów + 200 plików, stąd fakt, że chcemy zmniejszyć do maksimum
Udało mi się zmniejszyć rozmiar mojego ujęcia, upraszczając kartridż poprzez usunięcie obrazu
Moim zdaniem z solidworks oprogramowanie nie optymalizuje tak bardzo, jak prawdziwe oprogramowanie 2D, takie jak draft sight czy autocad, ponieważ za pomocą tych programów mogę zejść do rozmiaru do 100kb lub 10 razy mniej, przy tych samych szczegółach i tej samej wersji DXF
Byłoby to zbyt proste, aby móc spakować i przelać mytransfer, w rzeczywistości plany są wysyłane bezpośrednio z zamówieniem za pośrednictwem naszego erp, więc to komplikuje
Dziękuję za wkład, myślę, że moje pb wynika z faktu, że solidworks nie optymalizuje rozmiaru pliku jak oprogramowanie dedykowane do 2D takie jak autocad czy draftsight