Stukanie w rysunek

Cześć, zrobiłem otwory gwintowane w zespole, ale na rysunku widać tylko gładki otwór bez przedstawienia gwintuowania...
Jeśli zaimportuję adnotacje " reprezentacji wątków " w widoku frontowym, dobrze, że się pojawiają, ale nie podążają za nimi w widokach przekrojowych, ani w różnych widokach (prawa, lewa...)…
Czy możesz mi pomóc???

1 polubienie

Musisz przejść przez " Model object", zaznaczyć pole " reprezentacja wątku" i wybrać wszystkie odpowiednie widoki.
Od wielu lat w SolidWorks powszechne jest, że reprezentacje wątków nie importują automatycznie do rysunku z asemblera.

2 polubienia

OK, bardzo dziękuję...

Wtedy działa to mniej więcej normalnie...
Adnotacje wątków to jedna z najbardziej błędnych/losowych funkcji SW.

3 polubienia

W przeciwnym razie nie wahaj się " potrząsnąć " funkcją wątków w 3D: przeprowadzić edycję lub nawet modyfikację 3D, aby zmusić SW do odtworzenia adnotacji.
Czasem pozwala to w końcu zobaczyć adnotację na ekranie 2D.

2 polubienia

Dziękuję...

Wydajność wątku faktycznie jest u nas też od początku

Widać to w jednym z widoków, który nie zawsze jest taki sam
Rozwiązanie tego problemu, co nie zawsze jest łatwe
Wszystkie wyświetlenia tutaj są w wysokiej jakości, ale mój rozczarowany widok " dzisiaj " nie pokazuje gwintowania

Jeśli zmienię widok na niską jakość, linia gwintu wraca po typie, nie mogę jej zmienić.

Ponadto, we wszystkich naszych MEP, grubość gwintu jest gruba, a nie cienka. Widzimy mniejsze zło, co nie zawsze jest łatwe