Tutaj mam montaż, który jest zaopatrzeniem. Ten zasilacz został przez nas zmodyfikowany, dodaliśmy 4 gwinty M10. Tworzę więc zespół montażowy z funkcjami zespołu.
Mój problem polega na tym, że gwintowniki są prawie dobre na jednym kranie, pozostałe zaczynają się od dołu wiertła i nie ma 3/4 koła powyżej, co pozwala mi je zwymiarować na płaszczyźnie.
Próbowałem wszystkiego, przerobiłem podzespół, przerobiłem zespół głowicy, zrobiłem gwint 4 razy zamiast zrobić paczkę 4 sztuk, próbowałem z powtórzeniem.... Przerysowałem nawet część, na której pojawiają się krany, naszkicowałem z planu, a nie od przodu.... krótko mówiąc, już nie wiem, co robić.
Witam
W przypadku reprezentacji gwintów w zespołach,
- Jeśli chcesz, aby adnotacja się pojawiła, musisz użyć narzędzia "Symbol do wiercenia" na pasku narzędzi Adnotacja na rysunku.
- Jeśli chcesz, aby pojawiła się cieniowana reprezentacja gwintu, upewnij się, że ta opcja jest włączona w każdym z odpowiednich plików części i zespołów.
Aby to zrobić, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy folder "Adnotacje", a następnie przejść do "Szczegóły" i zaznaczyć "Zacienione reprezentacje gwintów".
Lub:
Aby pobrać reprezentacje gwintu na rysunku zespołu, należy wykonać następujące czynności: Wstaw, modeluj obiekty, zaznacz opcję Reprezentacja gwintu i zatwierdź poprawność.
Zobacz ten link: http://www.lynkoa.com/questions/repr%C3%A9sentation-de-filetage
Dodam, że funkcje montażu niekoniecznie są widoczne z przeglądarek 3D (eDrawing, 3dVia,...); i nie sprawdziłem w formatach przelewów (Step, IGS, .... lub pdf 3D)
na przykład usunięcie materiału z ASM nie jest widoczne w przeglądarce: ryzyko problemów....
z mojej strony zespół jest używany tylko do montażu PRT lub podzespołów: więc nie ma funkcji PRT
W rzeczywistości jest to dostawa, którą otrzymuję taką, jaka jest od dostawcy, a następnie wewnętrznie wykonujemy gwintowanie, dlatego w montażu jest ta funkcja.
Czasami bawię się ikoną typu reprezentacji (w panelu opcji), przełączanie się z jednej reprezentacji na drugą rozwiązuje problem (i pozostaje dość stabilny w czasie)
To majsterkowanie, ale przy takim zachowaniu oprogramowania nie ma wielu rozwiązań.
Innym rozwiązaniem, jeśli nie możesz zachować struktury asm części dostawcy, jest zapisanie asm jako części (file/save as, wybierz "wszystkie komponenty"), dzięki czemu otwór będzie funkcją części. Jeśli potrzebujesz kilku pozycji, musisz przejść przez "Wstaw - funkcja - przenieś/kopiuj... "
Nawiasem mówiąc, to jest to, co staram się robić w ogóle: zmniejsza to liczbę plików do zarządzania, unika przypadkowej modyfikacji, unika tego rodzaju problemów.