Witam
Po raz pierwszy jeden z moich planów głównych nie jest już dostępny dla Tekla Structures. po prostu mówi mi: "Nie da się otworzyć planu"!
Czy ktoś kiedykolwiek to widział i/lub ma rozwiązanie?
Dziękuję
Witam
Po raz pierwszy jeden z moich planów głównych nie jest już dostępny dla Tekla Structures. po prostu mówi mi: "Nie da się otworzyć planu"!
Czy ktoś kiedykolwiek to widział i/lub ma rozwiązanie?
Dziękuję
Witam, sprawdź dostępność dysku lub sieci.
Jeśli plan jest bardzo duży, sprawdź, czy dysk nie jest zbyt wolny.
A robiąc kopię tego planu, on też się nie otwiera?
Witam
Co zrobiłeś w związku z montażem od teraz do ostatniego otwarcia?
Spójrz na wolne miejsce na dysku twardym
Zobacz, jaki % Ci pozostał
Zrobiono czyszczenie dziennika viale glary Utilities (bezpłatne) usuwa duplikaty
@+ ;-)
Dziękuję za odpowiedzi!
Nie, obudowa jest przechowywana na serwerze z dużą ilością miejsca i próbowałem z kilku stacji roboczych!
I nie zrobiłem nic szczególnego w modelu!
Czy masz dostęp do przeglądarki plików Tekla? Dowiedz się, czy plik jest całkowicie zablokowany.
Szablon otwiera się poprawnie, ale mapa nie!
Może wtedy pojawić się problem z szablonem planu.
Spróbuj otworzyć pusty szablon
Co nowego?
Czy próbowałeś otworzyć pusty szablon planu?
Pusty szablon? Czyli?
Jak go opróżnić?
Podczas tworzenia planu zaczynasz od pustej płaszczyzny (z wkładem) bez zespołu i bez części.
Pusty plan z wkładem jest oddzielnym plikiem, który oprogramowanie ładuje, aby rozpocząć rysowanie.
Musisz dowiedzieć się, gdzie znajduje się ten plik i spróbować go otworzyć, aby sprawdzić, czy problem dotyczy modelu rysunkowego, czy zespołu.
Chyba, że Tekla tak nie działa, ale byłbym zaskoczony.
zajrzyj do pomocy online Tekli
Zobacz ten link
http://teklastructures.support.tekla.com/fr/search/site/impossible%20d%27ouvrir%20le%20plan
@+ ;-)
Witam
Czy zespół, do którego odnosi się plan, nie zostałby przemianowany?
W ten sposób oprogramowanie utraciłoby łącze.
Czy masz starszą wersję? W wersji Pro/e oprogramowanie nie nadpisuje starych nagrań.
S.B
Witam
zdarzyło mi się to kilka razy,
jezeli kopiujesz swoj stuktuur z jednego konca na drugi na swoj dysku twardego
Nie-nony z *. DB1 i *. Baza danych DB2 musi mieć taki sam numer jak
Czy konieczna jest praca na tym samym dysku twardym ?
Przepraszam za błędy, ale nie jestem Francuzem! Mercia
Tak naprawdę nie miałam czasu na znalezienie rozwiązania ani przetestowanie wszystkiego, co mi zaoferowaliście, musiałam zacząć kolejny plan, klient nie czeka... :)
Ale dziękuję za pomoc i zachowuję Twoje propozycje na wypadek, gdyby problem pojawił się ponownie pewnego dnia!