Pobierz za darmo SolidWorks 2014 SP3.0

Cze wszystkim

Mam problem z pobraniem SolidWorks 2014 SP3 :

Pobrałem Instalatora ze strony internetowej SolidWorks i wybrałem " Tylko pobieranie ", ponieważ chcę utworzyć obraz administracyjny, ale także mieć wszystkie dostępne pliki.

W opcjach pobierania odznaczyłem wszystko, ale kiedy rozpocząłem pobieranie, mam wiadomość opublikowaną jako załącznik, który prosi mnie o odznaczenie produktów, podczas gdy na żadnym etapie nie mogę odznaczyć produktów !

Jakiś pomysł?

erreur_instal_sp3.png

A pobieranie bezpośrednio przez system Windows?

Sprawdź dostępność aktualizacji i sprawdź obraz administracyjny?

1 polubienie

Podczas pobierania przez system Windows musisz pobierać pliki 1 po 1...

Chcę, aby pliki tworzyły obraz administracyjny, ale także aby miały pliki!

Witaj Lucas,

kiedy pobierasz plik instalacyjny, jest to tylko plik instalacyjny, więc jeśli dobrze rozumiem twoje pytanie, to właśnie podczas instalacji pojawia się ten komunikat?

Nawet komunikat o błędzie nie jest zrozumiały.

Czy masz możliwość aktualizacji podczas instalacji?

aby Cię przeczytać.

1 polubienie

Tak, uruchamiam plik instalacyjny:

W pierwszym kroku wybieram tylko pliki do pobrania.

A potem nie mam żadnych opcji, aby wybrać, które produkty pobrać, ale mam błąd dołączony do pytania!

Jeśli chodzi o dostępne opcje, to mam tylko te w załączeniu: brak "opcji aktualizacji podczas instalacji".

install_sp3.jpg

Witaj Lucas,

Może telefon na infolinię SolidWorks rozwiąże Twój problem?

Teraz jestem oschły w tym temacie, przepraszam.

Miłego dnia.

1 polubienie

To właśnie planowałem zrobić, ale tak naprawdę mi się nie spieszy, więc zadałem pytanie tutaj, aby sprawdzić, czy ktoś spotkał się z problemem.

W każdym razie dziękuję @echaumet.

Witaj Lucas,

Oto pliki SP3 dla systemu Windows x64:http://www.partage-fichiers.com/upload/bhe1rnfy
Rozmiar pliku  : 185.71 MB
Użytkownik : 5rtus6n4
Hasło   : ihvthbch

Mam nadzieję, że ci pomogłem...

1 polubienie

Dziękuję, ale mam plik instalacyjny, jak wskazałem w pytaniu: to podczas uruchamiania instalacji nie działa!

Potrzebuję 7,2 GB!

Witam

Jest to plik instalacyjny, który określa, co pobierasz. 

Po aktualizacji wysyłany jest plik instalacyjny, który pobiera minimalny składnik, czyli dodatek Service Pack.

Jeśli chcesz wszystkie pliki o rozmiarze 7 GB, mogę znaleźć tylko ręczne pobranie do tego.

Nie mogłem znaleźć linku do "dvd rom"

Kiedy tak jest, zapraszam mojego sprzedawcę na grilla w zamian za dvd lol.

Myślę, że Twój dostawca musi być jedyną osobą, która może wysłać Ci obraz administracyjny. ale mogę się mylić.

1 polubienie

inaczej:

https://forum.solidworks.com/community/administration/blog/tags/installation_manager

Mówią, że musisz wybrać obraz administratora

Ale zwykle wybieram " tylko pobieranie " i nigdy nie miałem problemu ! Zobacz załączony obraz.

Otrzymuję pliki jak na płycie DVD i mogę później zrobić mój obraz administracyjny, ale nadal mam pliki administracyjne (dla serwera PDMWorks itp.), których nie chcę w obrazie administracyjnym !

gestionnaire_sw2014sp3.jpg

Czy coś się zmieniło od czasu ostatnich pakietów?

Chyba, że zrobiłem inną manipulację, wydaje się...

Zamierzam otworzyć połączenie z infolinią.

A poprzez ręczne pobieranie wszystkich plików?

Zobacz załączony obraz

dl.png
1 polubienie

W ten sposób otrzymujemy standardową listę, której część załączam

Czy to jest to, czego chcesz?

liste.png
1 polubienie

Jeśli dobrze zrozumiałem Twoją pierwszą wiadomość, @Bart zaproponowałeś to samo:

Ale pobieranie plików jeden po drugim jest żmudne... Wcześniej, za pomocą menedżera pobierania, można było pobrać wszystko naraz, ale tym razem nie chce!

1 polubienie

Dlatego zaproponowałem Ci listę do pobrania.

Możesz wybrać elementy, które chcesz, i pobrać je według własnego uznania =)

Jeśli na tym poziomie występuje błąd, poza skontaktowaniem się z Solidworks lub przejściem przez moją metodę, nie widzę nic więcej.

Powodzenia!

1 polubienie

W końcu musiałem pobrać instalację na inny komputer, który nie ma SolidWorks (lub musisz odinstalować SolidWorks na komputerze), ale nie ma innego możliwego rozwiązania, gdy masz zainstalowany obraz administracyjny i chcesz pliki zbiorczo. Dziękuję wam wszystkim.