Pobrałem Instalatora ze strony internetowej SolidWorks i wybrałem " Tylko pobieranie ", ponieważ chcę utworzyć obraz administracyjny, ale także mieć wszystkie dostępne pliki.
W opcjach pobierania odznaczyłem wszystko, ale kiedy rozpocząłem pobieranie, mam wiadomość opublikowaną jako załącznik, który prosi mnie o odznaczenie produktów, podczas gdy na żadnym etapie nie mogę odznaczyć produktów !
kiedy pobierasz plik instalacyjny, jest to tylko plik instalacyjny, więc jeśli dobrze rozumiem twoje pytanie, to właśnie podczas instalacji pojawia się ten komunikat?
Nawet komunikat o błędzie nie jest zrozumiały.
Czy masz możliwość aktualizacji podczas instalacji?
Ale zwykle wybieram " tylko pobieranie " i nigdy nie miałem problemu ! Zobacz załączony obraz.
Otrzymuję pliki jak na płycie DVD i mogę później zrobić mój obraz administracyjny, ale nadal mam pliki administracyjne (dla serwera PDMWorks itp.), których nie chcę w obrazie administracyjnym !
Jeśli dobrze zrozumiałem Twoją pierwszą wiadomość, @Bart zaproponowałeś to samo:
Ale pobieranie plików jeden po drugim jest żmudne... Wcześniej, za pomocą menedżera pobierania, można było pobrać wszystko naraz, ale tym razem nie chce!
W końcu musiałem pobrać instalację na inny komputer, który nie ma SolidWorks (lub musisz odinstalować SolidWorks na komputerze), ale nie ma innego możliwego rozwiązania, gdy masz zainstalowany obraz administracyjny i chcesz pliki zbiorczo. Dziękuję wam wszystkim.