Pobieranie oprogramowania

Zawsze mam problem, gdy pobieram wersję SolidWorks,

Oto wiadomość:

Nie mogę pobrać za jednym razem.

Zapytałem dział IT w naszym domu: Brak zainstalowanego serwera proxy lub nawet blokowanie podczas pobierania

Pomysł na problem lub wskazówka, jestem za tym....

Czasami pojawia się ten komunikat podczas ponownej instalacji stacji roboczych.

Ale nasza szkoła ma bardzo niski przepływ.

1 polubienie

Witam, spróbuj zalogować się i pobrać instalator bezpośrednio w swojej strefie klienta. (zobacz link)

https://login.solidworks.com/nidp/idff/sso?id=cpenglish&sid=0&option=credential&sid=0&target=https://customerportal.solidworks.com/eservice_fra/start.swe?SWECmd=Login&SWEPL=1&SRN=&SWETS=1267144948839

Powodzenia

Witam

Właśnie miałem problem z sw 2016 sp5, pobiera plik, a następnie zawiesza się. Kliknąłem ponownie x razy, aż się zrestartuje, pobiera, blokuje, klikasz  ponownie ect........

Niech moc będzie z wami.

2 polubienia

Kiedy mam ten problem, pobieram go bezpośrednio z oficjalnego portalu i za pomocą przeglądarki Mozilla Firefox, ponieważ możesz wznowić pobieranie, które jest zablokowane... Na ich stronie można znaleźć darmową wersję przenośną... Pozwala to na posiadanie go bez instalacji ;)

1 polubienie

@Obi Wan,

Czy to dla SW2016 SP5.0!!

Zacząłem pobieranie rano, wieczorem jest dobrze. Ale musisz obserwować, aby ponownie uruchomić pobieranie, gdy się zawiesza. Czasami klikałem może 20 razy, zanim zaczęło się ponownie.

Zainstalowałem oprogramowanie SW2016 na stacji roboczej, ale pojawia się komunikat z prośbą o uaktualnienie licencji solidnetwork. Skontaktowałem się z infolinią, czekam.

Niech Moc będzie z wami.

Aktualizacja SolidnetWork.... !!

Czy byłeś już w SW2016 z niższym SP?

no zainstalowałem bezpośrednio z SP5, mogę się mylić ale wydaje mi się, że jest to możliwe?

Niech moc będzie z tobą

sw2016.jpg

Rozumiem lepiej.

W przypadku zmiany wersji (SW2015 na SW2016) jesteś zobowiązany do wcześniejszej zmiany oprogramowania SolidNetworks.

mimo wszystko z SolidNetWorks SW2016 możesz sprawić, że SW2015 będzie działać, ale nie na odwrót.