Po raz pierwszy korzystam z narzędzi MyCadTools i wykonuję dużo danych wyjściowych DXF/DWG do cięcia laserowego, regularnie korzystam z narzędzi SheetMetalManufacturing.
Czas opóźnienia jest bardzo długi w przypadku wielu obiektów, ponad 24 godziny w przypadku pomieszczenia ze 150 ciałami. Czy masz jakieś rozwiązania, które optymalizują szybkość realizacji?
Czy możesz mi powiedzieć, jaka jest konfiguracja eksportu widoków, których używasz w SheetMetalManufacturing.
Niestety, jeśli zdecydujesz się utworzyć widok ciała w tym samym pliku, czas ten wydłuża się za każdym razem, gdy widok jest dodawany automatycznie w SOLIDWORKS. Jest to jednak problem z działaniem SOLIDWORKS. Jeśli zrobisz to ręcznie w SOLIDWORKS, dodaj widoki X do tego samego pliku, przetwarzanie będzie trwało coraz dłużej z każdym nowym widokiem.
Możesz spróbować pogrupować widoki w inny sposób z innymi opcjami eksportu:
Dziękuję za informacje o BatchConverter, niestety nie podaje ilości, grubości itp., więc nie jest to dla nas interesujące, ponadto dla blachy postaram się rozdzielić według grubości. Oto nasze parametry:
Właśnie otworzyłem załącznik Ze swojej strony nie umieszczam tak wielu ciał w jednym pliku, nie jest to przeznaczone, może się zawiesić Musisz zrobić montaż z częściami w nim, to rozjaśni plany
Gdy tylko musisz dokonać modyfikacji, musisz przerobić całą część, która jest zbyt skomplikowana Ograniczam się do kilku spawanych części
Uwierz mi, zaoszczędzisz swój czas, składając go ponownie na przyszłość