Czas przetwarzania SheetMetalManufacturing

Witam wszystkich,

Po raz pierwszy korzystam z narzędzi MyCadTools i wykonuję dużo danych wyjściowych DXF/DWG do cięcia laserowego, regularnie korzystam z narzędzi SheetMetalManufacturing.

Czas opóźnienia jest bardzo długi w przypadku wielu obiektów, ponad 24 godziny w przypadku pomieszczenia ze 150 ciałami.
Czy masz jakieś rozwiązania, które optymalizują szybkość realizacji?

czy możesz załączyć przykładowy plik?

W załączeniu znajdują się linki do serwisu wetransfer: WeTransfer - Wysyłaj Duże Pliki i Udostępniaj Zdjęcia Online - Do 2GB za darmo

Witaj Etienne_POIRIER,

Spróbuj użyć " Batchconverter ", który znajdziesz w " MyCadTools ",
Powinien to zrobić.
Informuj nas na bieżąco.
@+.
AR.

Witam

Nie rozumiem, jak to możliwe, że można je opracować za pomocą Batchconverter? Czy możesz mnie oświecić?

Witam

Czy możesz mi powiedzieć, jaka jest konfiguracja eksportu widoków, których używasz w SheetMetalManufacturing.

Niestety, jeśli zdecydujesz się utworzyć widok ciała w tym samym pliku, czas ten wydłuża się za każdym razem, gdy widok jest dodawany automatycznie w SOLIDWORKS.
Jest to jednak problem z działaniem SOLIDWORKS. Jeśli zrobisz to ręcznie w SOLIDWORKS, dodaj widoki X do tego samego pliku, przetwarzanie będzie trwało coraz dłużej z każdym nowym widokiem.

Możesz spróbować pogrupować widoki w inny sposób z innymi opcjami eksportu:

Jeśli chodzi o BatchConverter, rzeczywiście możesz eksportować DXF/DWG z mniejszą liczbą opcji niż w SheetMetalManufacturing.

Wystarczy sprawdzić format DWG/DXF i ustawić opcje:

image

image

Szczerze

Witam

Dziękuję za informacje o BatchConverter, niestety nie podaje ilości, grubości itp., więc nie jest to dla nas interesujące, ponadto dla blachy postaram się rozdzielić według grubości.
Oto nasze parametry:

Swoją drogą, czy wiesz, że nałożenie warstwy na geometrię może spowolnić rower?

Dziękuję

Pozdrowienia.

Witam

Tak, może to trochę wpłynąć, ale myślę, że głównym problemem jest fakt grupowania na tym samym pliku.

Pozdrowienia

2 polubienia

Właśnie otworzyłem załącznik
Ze swojej strony nie umieszczam tak wielu ciał w jednym pliku, nie jest to przeznaczone, może się zawiesić
Musisz zrobić montaż z częściami w nim, to rozjaśni plany

Gdy tylko musisz dokonać modyfikacji, musisz przerobić całą część, która jest zbyt skomplikowana
Ograniczam się do kilku spawanych części

Uwierz mi, zaoszczędzisz swój czas, składając go ponownie na przyszłość

2 polubienia