Czop wpuszczany

Witam

Jak wykonać czop wpuszczany w solidworks?

Jakiego narzędzia lub uzupełnienia powinniśmy użyć

Dziękuję

Witam

Na której wersji jesteś? Aby je utworzyć, musisz użyć wyciągnięć. Usuwanie materiału do dłutowania i dodawanie do czopów. Zostawiamy zestaw od 2 do 5 dziesiątych w zależności od grubości.

4 polubienia

Do tworzenia wpustów i czopów 

Moim zdaniem, ponieważ Twoja prośba polega na stworzeniu kilku i o różnych rozmiarach,

Zrób tak jak na routerze 

Twórz szkice żelaza i umieszczaj je w pamięci do biblioteki 

Aby mieć dobre umieszczenie, stwórz oś, więc stwórz swój kawałek drewna za pomocą neutralnego włókna z ekstruzją z każdej strony 

Na początku stracisz trochę czasu, ale po co za oszczędność czasu

To samo dotyczy sekcji drewnianych, możesz przejść przez bibliotekę sekcji

w skrócie, tak postępuję

@+

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi

To jest to, co już robię, ale otrzymałem już pliki, które mają funkcję czopa wpuszczanego.

Jeśli nie, to czy masz już utworzoną bibliotekę funkcji?

Dziękuję

cx_doc001981497.sldprt

Jeśli otrzymałeś już plik z tymi narzędziami, poszukaj w opcjach oprogramowania

ale mi do wiedzy na temat standardu pro czy premium nieznanego

może z adimem SWOOD 

@+

Właśnie zobaczyłem, że jest to nowa opcja w SW 2018 dla blachy

Zobacz link do strony

http://www.lynkoa.com/actualites/solidworks/solidworks-world-2017-jour-3-nouvelles-fonctionnalit%C3%A9s-solidworks-2018-nouveau

@+

3 polubienia

Dziękuję

1 polubienie

Dziękuję nie jest odpowiedzią na postawiony problem

Jeśli więc to możliwe, upewnij się, że odpowiedź, która najbardziej odpowiada na to pytanie, jest zdefiniowana jako najlepsza odpowiedź

więc -1

@+;-(

4 polubienia

Musisz zweryfikować osobę, która pomogła Ci znaleźć odpowiedź i NIE WERYFIKOWAĆ SIEBIE BEZ PODANIA ŻADNYCH WSKAZÓWEK, JAK ROZWIĄZAŁEŚ PROBLEM...

Jeśli masz tę funkcję w części Solidworks, to dlatego, że jest z 2017 roku, ponieważ podczas testów beta udało mi się przetestować tę funkcję. Albo masz również 2017, albo jesteś w 2016 sp5. Bo ten otwiera się w 2017 roku...

1 polubienie

Witam

Pozwolę sobie przypomnieć, ponieważ, jak mawiają moi koledzy, podziękowania nie są rozwiązaniem. Są ludzie, którzy poświęcają czas na pomaganie innym. Minimum to udzielenie im najlepszej odpowiedzi. Bo przede wszystkim nadaje sens pozycji, a ponadto wynagradza włożony wysiłek.

Więc kto pomógł Ci najbardziej????????.

2 polubienia