Test rekrutacyjny

Witam

Szukam testu, aby zatrudnić przyszłego kreślarza. A więc niekoniecznie na ocenie psychologicznej, ale na pojęciach technicznych, które należy mieć w jakiejkolwiek formie.

Dziękuję

Widzieć według swoich potrzeb

Dowiedz się, czego już szukasz............

1. Twoja branża 
  2. Znajomość oprogramowania
  3. opanowanie symulacji lub inne..............

Jak mówią, to właśnie u podnóża muru widzimy murarza

@+ ;-)

4 polubienia

Witam

Chcesz poznać przykłady pomieszczeń do zaprojektowania, aby ocenić poziom kandydatów?

No właśnie, to zależy od potrzeb i branży.

Rysownik mechaniczny niekoniecznie jest kreślarzem elektrycznym i ma na odwrót cel.

Nie prosimy ich o to samo ani o to samo oprogramowanie.

Myślę, że dobrym sposobem jest poproszenie o uświadomienie sobie czegoś związanego ze społeczeństwem i zobaczenie, jak dana osoba sobie radzi.

Po tym są jeszcze umiejętności zgodnie z pracą, po raz kolejny zostanie ustawiony rysownik elec ... w elec i rysownik mechów, w mecha!

Powodzenia w rozmowach kwalifikacyjnych :)

Witam

Radzę najpierw sprawdzić ich wiedzę za pomocą podstawowych pytań... Z pewnością będziesz zaskoczony niektórymi odpowiedziami. Niektóre propozycje:

1 - Czy H7g6 jest dopasowany?

2 - Chcę zamontować sworzeń na siłę w cylindrze, jaką regulację mi proponujecie?

3 - Pokaż im przereklamowany rysunek i zapytaj, co o nim myślą.

4 - Niech wykonają boczny łańcuch lub boczny transfer.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Aby dodać trochę śruty do młyna

Zgadzam się z GT22 , gdy mówi, że to jest handel.

Z wykształcenia jestem stolarzem i w pracy nauczyłem się zawodu kreślarza.

Pracuję w stolarni przemysłowej, która produkuje schody i zajmuję się ich rysowaniem i projektowaniem.

Ukończyłem szkolenie z programu Inventor i jestem w stanie sterować programem Inventor z arkuszy Excela z niektórymi arkuszami Excela do 1200 zmiennych obliczeniowych.

Ale mimo wszystko nie wiem zbyt wiele o mechach ani elektryczności.

Na przykład na pytania samuel.chavanne nie byłbym w stanie na nie odpowiedzieć.

I myślę, że jestem na bardzo dobrym poziomie w tym, co robię. 

Pozdrowienia

Franck

4 polubienia

Rzeczywiście, jest to zawód mechanika w sektorze motoryzacyjnym. Znajomość materiałów, różnych procesów (odlewnia, wtrysk tworzyw sztucznych, części obrabiane itp.), wymiarowania, łańcuchów wymiarowych, aby projektować produkty (kinematyka z kołami zębatymi, sprężyną, uszczelką itp.) i narzędzia.

Nie znam Catii, ale jeśli chcesz, mogę wysłać Ci modele 3D, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty w dziedzinie mechaniki i rurociągów przemysłowych.

Witam

Domyślam się, że masz już rysowników. Dobrym sposobem, aby się do tego przygotować, jest zadanie sobie pytania, jakie są pozytywne punkty i czego byś przegapił w tych profilach. Możesz nawet omówić to bezpośrednio z osobami, które mają podobny profil do tego, czego szukasz. Jeśli nie pojawią się w zaplanowanych pytaniach, być może posunąłeś się za daleko. To niefortunne, ale kiedy szukasz nowego profilu, często masz tendencję do robienia trochę za dużo listy do Świętego Mikołaja i systematycznie się rozczarowujesz. Konieczne jest zatem zmuszenie się do rozróżnienia między tym, co ważne, a tym, co jest bonusem.

Ostatnia uwaga, nie ma potrzeby przeprowadzania długich testów CAD. Bardzo szybko widać, czy ludzie mają podstawy, czy nie. Potem trzeba już tylko przyzwyczaić się do przyzwyczajeń społeczeństwa (jak słusznie zauważa @Franck51)

Dla przypomnienia, miałem już okazję przekazać go kilku kandydatom. Wspólnie z kolegą z biura projektowego zdecydowaliśmy się na prosty pokój i jego plan na nowo, a czas ten oszacowaliśmy na 30 minut. Ostatecznie z 5 kandydatów żaden nie ukończył wyścigu w wyznaczonym czasie, mimo że zaznaczyłem, że nie jestem zainteresowany szczegółami. W razie wątpliwości ponownie wykonywałem ćwiczenie samodzielnie... w 20 minut. Ostatecznie wybrana przez nas osoba okazała się bardzo dobrym wyborem pomimo tych słabych wyników. Brakowało mu tylko odrobiny metody i chciał wypaść zbyt dobrze.

Powodzenia!

1 polubienie

dla zabawy @ Chamade

Opublikuj  swój test , może to być gra (wyzwanie i pozwala sprawdzić, czy zawód ma + lub - swoje znaczenie)

@+ ;-)

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, niestety szukałem testów już gotowych do ich wykorzystania, aby oszczędzić sobie pracy. Gdy czas pozwoli, myślę, że przyjrzę się temu szczegółowo. najprostszym sposobem jest wybór z GDI, który może być pierwszym pytaniem. Co to jest GDI?

Cześć @gt22,

Będziesz rozczarowany, ponieważ tak naprawdę nie ma nic skomplikowanego. Nie mam już dokładnego modelu, ponieważ od tego czasu zmieniłem pudełko, ale załączam 2 zdjęcia tego, jak to wyglądało.

Jest to mały zespół, którego główną częścią jest rodzaj mechanicznie spawanej płyty. Dostarczyliśmy oryginalny plan i poprosiliśmy o jego odtworzenie. Byliśmy na pro/e WF4.

Podłużne i nakrętki były opcjonalne. również metoda projektowania (niektórzy podchodzili do niej jak do części obrabianej...)

platine.png

http://qcm-concours.blogspot.fr/search/label/Construction%20m%C3%A9canique

1 polubienie

Hi@DAVID. paszport

Zobacz ten link : http://www.aide-emploi.net/habi.htm

Teraz  tylko Ty znasz swoje potrzeby

Zadaj sobie właściwe pytania

ilu z was pracuje w CAD, z jakim dziennikiem

Jest to praca zbiorowa lub indywidualna

Czy szukasz rysownika czy mechanika?

W rzeczywistości jest to

1. handel mechaniczny w sektorze motoryzacyjnym.
  2. Potrzebuję wiedzieć
  3. Materiałów
  4. różnych procesów (odlewnia,
  5. wtrysk tworzyw sztucznych,
  6. obrabiana część,
  7. itp.), ofertowania, łańcuchów wymiarowych, w celu projektowania produktów
  8. (kinematyka z kołami zębatymi,
  9. wiosna
  10. uszczelka itp.) oraz
  11. Narzędzia.

PS: specjalista od terenu w zasadzie nie jest dobrym mechanikiem

kinematyka z kołami zębatymi   sprężynowymi OK , ale twoja uszczelka to robi tam

@+ ;-)

Witam;

Aby przetestować sprawozdawcę projektu, należy wziąć pod uwagę kilka parametrów, które pomogą nam w wyborze:

- Obszary zastosowań. W tej lub innej dziedzinie i ewentualne dostosowanie do swojego zawodu.
(Na przykład projektant pracujący w powierzchni nie będzie odpowiedni do czystej produkcji lub odwrotnie itp.)

- Wszechstronność i chęć pójścia dalej to plus, którego nie można lekceważyć.
(Nie polegaj tylko na dyplomach, samouk może Cię bardzo dobrze zaskoczyć. A profil, który jest w zgodzie z duchem czasu i szybko się dostosowuje, może dodać energii firmie).

- Używane oprogramowanie. Ogólnie rzecz biorąc, projektant ma "papierową" bazę szkoleniową zwaną "teoretyczną" oraz praktyczne szkolenie na standardowym oprogramowaniu, które musi odpowiadać temu używanemu w domu. Jego program nauczania można uzupełnić o ręczne szkolenie warsztatowe, które pomaga w studiach projektowych.

Niezależnie od tego, czy posiadasz licencję Autodesk, Solidworks czy inną, testy są dostępne w formie dyplomów i certyfikatów, dostępnych w dziale obsługi klienta.

Lub zawsze są samouczki w sieci, które można wyświetlić w formie Powerpoint, na przykład, aby zapytać osobę o jej umiejętności w czystym rysowaniu.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia są jasne.

Pozdrowienia.